Resmen AŞ Oldu

Spor Toto 3.Lig 3.Grup'ta mücadele eden Yeni Diyarbakırspor'un Anonim Şirket olması yönündeki kararı Futbol Federasyonu tarafından resmen onaylanarak yürürlüğe girdi.

Resmen AŞ Oldu
Spor Toto 3. Lig 3. Grup'ta mücadele eden Yeni Diyarbakırspor'un Anonim Şirket olması yönündeki kararı Futbol Federasyonu tarafından resmen onaylanarak yürürlüğe girdi.

Yeşil-kırmızılı kulüp, bundan böyle ticari faaliyetlere girebilir, borsa dahil bir çok alanda faaliyet gösterebilir. Karar, Tff'nin önceki gün yaptığı yönetim kurulu toplantısında onaylanırken, Tff'nin resmi internet sitesi ve lig fikstürü üzerinde de yürürlüğe konuldu.

Yeni Diyarbakırspor Kulübü Başkan Vekili Mehmethan Akan, amaçlarının büyük Diyarbakırspor projesini hayata geçirmek olduğunu belirterek, kulübün AŞ kararıyla beraber şeffaf bir şekilde yönetileceğini, gelir ve giderlerinin denetime tabi olacağını söyledi. Akan, "Bazı yayın organlarında iddia edildiği bir aile şirketi değil. Bir defa kulüp ve şirket yönetimleri farklı olmak zorunda. Bunu yapmamızdaki amaç kulübün şeffaf şekilde idare edilmesini ve maddi disiplin yaratılmasını oluşturmaktı. Dernekler kanununa göre yönetilen kulüplerde iyi bir denetim mekanizması olmadığı için rahatlıkla borç batağına girebiliyorlar. Ancak şirketleştiğimiz için ne biz ne de bizden sonra gelecekler bu kulübü borçlandıramaz. Gelir ve gider denk olmak zorundadır. Gerek Tff, gerek kendi sistemimiz ve gerekse ilgili devlet kurumları gelir ve giderleri denetleyebilecek. Şu an için belki erken ama üst liglere çıktığımızda borsaya açılacağız. Kulübün sahibi halk olacak. İsteyen hisse ve pay alabilecek. Bu hisse ve pay alanlar kulübe Mali katkı yaptıkları gibi birer delege gibi yönetimin faaliyetlerini sorgulayabilecek. Fakat eskisi gibi öyle her isteyen başkan ve yönetici olamayacak. Bu işin belli bir Mali bedeli olacak. Bu göreve gelmek isteyenler maddi olarak bir bedel ödemek zorunda olacak" dedi.

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2013, 00:37
YORUM EKLE
YORUMLAR
yusuf duman
yusuf duman - 11 yıl Önce

herşeyin xerlisi olsun

eren memiş
eren memiş - 11 yıl Önce

bence hiç gerek yoktu. eski diyarbakırspor yok oldu şimdi bu tür şeylerle avutmayalım kendimizi

ismail nehir
ismail nehir - 11 yıl Önce

eskisi olmadıktan yaşatılamadıktan sonra yenisine hiç gerek yok....

Samet
Samet - 11 yıl Önce

eski diyarbakirspor olacak saten ilerleyen yi,llarda yapacaklar inss

SIRADAKİ HABER