Bağlar Belediyesi'nin Üst Yapı Çalışmaları

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Sunay Caddesi ve Koşuyolu Parkı’nda başlatılan yol, yaya kaldırımı ve duvar yapım çalışmaları devam ediyor.Bağlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne...

Bağlar Belediyesi'nin Üst Yapı Çalışmaları
Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Sunay Caddesi ve Koşuyolu Parkı’nda başlatılan yol, yaya kaldırımı ve duvar yapım çalışmaları devam ediyor.

Bağlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçenin farklı bölgelerinde yaya kaldırım düzenlemelerini sürdürüyor. Diyarbakır’ın Kaynartepe Mahallesi Sunay Caddesi’nde Diyarbakır’a özgün doğal taşlar kullanarak caddenin görünümünü değiştirmeyi hedefleyen belediye ekipleri, aynı zamanda Sunay Caddesi’nin yanında bulunan Koşuyolu Parkı’nın uzunluğu bir buçuk metreyi bulan duvarını yıkıp renkli çakıl taşları ile döşüyor. Yaya kaldırımında kalın yapraklı ağaçları tercih edeceklerini belirten Bağlar Belediyesi Peyzaj Mimarı Ferit Tutşi, kaldırımda oturma alanlarının da olacağını aktardı. Çalışmalarına yaklaşık on gün önce başladıklarını ifade eden Tutşi, "Bir aya kadar bitirmeyi düşünüyoruz. Koşuyolu Parkı’nın duvarını kırıp, yerine renkli çakıl taşlar kullanarak parka yeni bir güzellik katmayı planlıyoruz. Bunun yanı sıra, yaya kaldırım çalışmalarımızda da genellikle Diyarbakır’a özgün doğal taşları kullanıyoruz. Orta refüj kaldırılıp yerine çim alanı yapmayı düşünüyoruz. Aynı zamanda engelliler için de engelli takip taşlarını kullanacağız" dedi.

Tutşi, çalışmalarını kısa bir süre içerisinde bitirmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2013, 15:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER