Bu Ne Ciddiyetsizliki?

Yenişehir ilçesi Şehitlik Mahallesi’nde birçok elektrik panosunun kapılarının açık olması büyük tehlike arz ediyor.

Bu Ne Ciddiyetsizliki?
Diyarbakır’da yaşanan bir çok facia ve yapılan uyarılara rağmen halka açık bir çok yerleşim yerinde elektrik panolarının açık olması nedeniyle vatandaşlar adeta ölümle burun buruna yaşıyor. Tehlikenin ve vurdumduymazlığın en fazla yaşandığı yerlerden biri merkez ilçesi Yenişehir’e bağlı Şehitlik Mahallesi. birçok elektrik panosunun kapılarının açık olması büyük tehlike arz ediyor. Özellikle küçük çocuklar için hayati tehlike oluşturan panonun, yağışlı havaların gelmesiyle daha büyük risk oluşturacağı belirtilerek önlem alınması isteniyor.

‘İNSANLARIN ÖLMESİ Mİ GEREKİYOR?’

‘Önlem almak için insanların ölmesi mi gerekiyor?’ diye soran vatandaşlar, uyarıları dikkate almayan DEDAŞ’a tepkili. Herkesin tehlikeyi gördüğünü ancak DEDAŞ’ın göremediğini belirten vatandaşlar, “Bir çok trafonun kapakları açık. Trafoların yerden yüksekliği 1.5 metre ve biri rahatça uzanabilir. Ayrıca bu durum yağmurların yağdığı bu mevsimde daha da tehlikeli bir hal almakta ve ıslak panolar adeta ölüm saçmakta. Yetkililerin biran evvel bu duruma çözüm getirmeleri gerekir.” dediler.

‘ÇOCUKLAR RİSK ALTINDA’

Trafonun yanından her gün onlarca çocuğun geçtiğini söyleyen vatandaşlar, DEDAŞ’ın tutumunun sorumsuzluk olduğunu dile getirdiler. Vatandaşlar, “İlgili birimlere defalarca uyarıda bulunduk. Ancak hiçbir olumlu yanıt almadık. Yine 100 metre ileride bulunan bir başka trafoda aynı şekilde duruyor. Burada her gün, her saat tehlikenin farkında olmayan insanlar ve bilhassa çocuklar geçiyor. Trafonun değişmesi için illaki birilerinin ölmesini mi bekliyorlar? Burada insanlar ölürse hesabını kim verecek?" dediler.

DİYARBAKIR SÖZ GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2013, 14:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER