Sırrı Süreyya Önder: Öcalan, Türkçe Konuştu

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, İmralı'da Öcalan ile yaptığı görüşmenin detaylarını anlattı.

Sırrı Süreyya Önder: Öcalan, Türkçe Konuştu
Siirt'te, Belediyenin düzenlediği 4'üncü Siirt Fıstık ve Doğa Festivalinin açılışına, BDP Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Milletvekili Gültan Kışanak, BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir katıldı.

ÖCALAN İLE YAPTIĞI GÖRÜŞMEYİ ANLATTI


Burada bir konuşma yapan Önder, İmralı'da Abdullah Öcalan ile daha önce yaptığı bir görüşme ile ilgili bilgi verdi. Görüşmede Öcalan'ın konuşmasına Türkçe başladığını ifade eden Önder, "Başkan (Öcalan) dedi ki, 'Sırrı bey Kürtçe bilmiyor, onun için Türkçe anlatayım.' Yarıdan sonra Kürtçe'ye döndü, böyledir. Çünkü insan kendi rüyasını gördüğü, ninnisini dinlediği, su istediği dile döner er geç. Siz insanların anasının sütü kadar ak, anasının sütü kadar helal dillerini yasaklarsanız işte başkan bile olsa yarısına kadar konuşabilir. Ana dil insanın derisinin rengidir, ana dil insanın onurudur, haysiyetidir. Sayın Öcalan'ın hepinize selamlarını bu vesileyle gecikmiş olarak getirdik" dedi.

"DEVLETE TENEZZÜL ETMEYİN"

Öcalan'ın Kürt halkından kendi dillerini yaşatmalarını istediğini belirten Önder, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: "Sayın Öcalan diyor ki; görüşmeye giden heyete 'Bu devlete bu kadar tenezzül etmeyin ana dil için' diyor. 'Kendi anadilinizi, kendiniz yazın, konuşun, okullarını açın. Buna kim mani olabilir, bu zulmü bu saatten sonra kim yapabilir' diyor. İşte bunun yolu bu kütüphanelerden geçer. Kürt kültürünün, Kürt tarihinin onurlarını onlara emek verenlerin çabalarını böyle anıtsal bir şekilde şehrin tam da merkezine kondurmaktan geçer. Ben bütün Siirt halkını başta Belediye başkanımız, yöneticilerimiz olmak üzere kadınlarımız, gençlerimiz olmak üzere hepsini bu çabalarından dolayı tebrik ediyorum."
Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2013, 11:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER