Sp İl Başkanı Bozan'dan Gündeme İlişkin Açıklamalar

Saadet Partisi (SP) Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.SP Diyarbakır İl Başkanlığı’nda basın açıklaması düzenleyen Fesih Bozan, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yeni eğitim öğretim...

Sp İl Başkanı Bozan'dan Gündeme İlişkin Açıklamalar
Saadet Partisi (SP) Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

SP Diyarbakır İl Başkanlığı’nda basın açıklaması düzenleyen Fesih Bozan, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yeni eğitim öğretim yılının sorunları da beraberinde getirdiğini belirten Bozan, eğitim sisteminin yapılan düzenlemelerle daha karmaşık hale geldiğini savundu. Bozan, "Eğitim bir ülkenin en önemli meselesidir. Milli Eğitim’in şu haline bakın. Şimdiye kadar beş bakan değişmiş. Her gelen bakan, yeni düzenlemeler yapmakta ve sistem daha karmaşık bir hal almakta. Ne öğretmen, ne öğrenci ne de veliler nasıl bir eğitim sistemi uygulanmak istediğini hala anlamadıkları kanaatindeyim. Bu da 11 yıldır işin başında bulunan mevcut iktidarın bir politikasının olmadığını göstermektedir. İmanlı ve şuurlu bir nesil yetiştirilmelidir. Bir inşaat için çimento, bir beden için ruh ne ise eğitim sistemi için de İslam’ın bir hayat nizami olduğunu öğretmeyen bir eğitim sistemiyle yetişmiş olan bir toplum çökmeye mahkumdur” dedi.

Taleplerini de dile getiren Bozan, karma eğitime son verilmesini, sınav sistemi ile ilgili kalıcı bir tedbir alınması gerektiğini, 'Andımız'ın kaldırılıp çocukların eğitime besmele ile başlaması gerektiğini kaydetti.

Esnaf ve Sanatkarlar Haftası ile ilgili de konuşan Bozan, esnafların zor şartlarda ayakta kalma mücadelesi verdiklerini aktardı. Bozan, "Esnaflarımız zor şartlarda ayakta durmaya çalışıyor. Piyasadaki rekabete dayanamayıp dükkanını kapatmak durumunda kalan esnafa bir darbede Türkiye Esnaflar ve Sanatkarlar Konfederasyonu’ndan (TESK) geliyor. İş yerini kapatmış olan esnaftan TESK’in biriken oda aidatlarını icra yoluyla tahsilat yapmaya çalışması büyük bir insafsızlıktır" şeklinde konuştu.

Son olarak SP Urfa Karaköprü Teşkilatı'na yapılan saldırıyı değerlendiren Bozan, şiddetin karşısında olduklarını vurguladı. Halkı tedirgin eden ve şiddet yoluyla halka hükmetmeye çalışan olayların son bulmasını istediklerini anlatan Bozan, saldırıyı kınadıklarını sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2013, 15:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER