Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nce İhalesi Tamamlanan Ek Binanın Onarım Çalışmaları Başladı

Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen, Ulu Camii'de başlatılan tadilat çalışmalarını yerinde inceledi.Ergani ilçesinde gelerek incelemelerde bulunan Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen, İlçe Kaymakamı Erdinç Yılmaz ile ilçeye yeni atanan...

Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nce İhalesi Tamamlanan Ek Binanın Onarım Çalışmaları Başladı
Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen, Ulu Camii'de başlatılan tadilat çalışmalarını yerinde inceledi.

Ergani ilçesinde gelerek incelemelerde bulunan Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen, İlçe Kaymakamı Erdinç Yılmaz ile ilçeye yeni atanan Müftü Mesut Örnek’i makamlarında ziyaret etti. Kaymakam Yılmaz’a nezaket ziyareti gerçekleştiren Evsen, buradan ilçeye yeni atanan İlçe Müftüsü Mesut Örnek’e hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi. Müftü Örnek’ten ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Evsen, "Memuriyet hayatına başladığımız ilk yıllarda, Sayın Müftümüzle birlikte üç yıl çalışma fırsatı bulmuştuk. Aradan geçen zaman içinde ben Vakıflar Bölge Müdürü oldum, Sayın Müftümüz de Ergani’ye atanınca burada yolumuz kesişmiş oldu. Bu derin dostluğumuz hasebiyle Ergani’de Bölge Müdürlüğümüz uhdesinde bulunan tüm ibadethanelerimizde yaşanacak sorunlar karşısında konuyla yakından ilgilenecek, müftümüzün çalışmalarına sonuna kadar destek sunacağız" şeklinde konuştu. İlçe Kaymakamı Erdinç Yılmaz ve İlçe Müftüsü Mesut Örnek’e yönelik gerçekleştirilen ziyaretlerin ardından merkez Ulu Camii'de yürütülen tadilat çalışmalarını denetleyen Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen, "Bölge genelinde yoğun bir çalışma temposu içerisindeyiz. Ergani ilçemizde de gazetenizin yapmış olduğu haberle gündeme getirdiği merkez Ulu Camii’deki mevcut sorun hakkında bilgimiz oldu. Bilindiği üzere, sorun teşkil eden ek bina cemaat tarafından sonradan inşa edilerek kapasite arttırılmaya çalışılmış. Tabi eski yapıyla yeni yapı arasında iyi bir bağlantı kurulamadığı için, yağışlar sonrasında sızıntılar meydana gelmiş. Haberinizin ardından gerekli incelemeleri yaparak, yağışlar başlamadan camimizin eksikliklerinin giderilmesi için yürütülecek çalışma konusunda ihalelerimizi gerçekleştirerek çalışmaya koyulduk. Sonradan herhangi bir eksikliğe mahal verilmemesi için çalışmaları yakından takip ediyoruz. Şu anda ek binamızda yalıtım çalışması yapılmaktadır. Yalıtım çalışmalarıyla birlikte umuyoruz ki kış mevsimindeki yağışlardan ek binamız etkilenmeyecektir. Bunun yanında, cami girişindeki eklentiler de kaldırılarak ahşaptan yeni eklentiler yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.

MAKAM TÜRBESİ İÇİN PROJE HAZIRLANIYOR

Zülküf Peygamber Türbesi’nin bulunduğu Makam Dağı'nda da incelemelerde bulunan Metin Evsen, türbenin inanç turizmine kazandırılması için kapsamlı bir proje hazırlığında olduklarını belirtti. Evsen, "Makam Dağı'nda bulunan Zülküf Peygamber Türbesiyle ilgili geçen yıl yaptığımız restorasyon çalışmaları sonrasında şu an için herhangi bir sıkıntımız yok. Buradaki tek sıkıntı, çevre düzenlemesi ve su sıkıntısıdır. Türbenin çevre düzenlemesi ve su sorunlarının giderilmesi için Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak proje hazırlığındayız. İçerisinde mesire alanlarının, kurban kesim yerlerinin olacağı Eğil ilçesindeki türbe gibi kapsamlı bir proje hazırlıyoruz. Burası sit alanı olduğu için, hazırlanacak proje, Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulundan geçerse kısa zamanda ihalesi yapılarak hayata geçirilecek ve ilçemizin inanç turizmine önemli ölçüde katkı sunacaktır" dedi.

ENÜŞ PEYGAMBER TÜRBESİ PROJESİ KALKINMA AJANSINDA

Merkeze bağlı Otluca köyünde bulunan Enüş Peygamber Türbesi’nin restorasyonu konusunda da açıklamalarda bulunan Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen, "İlçemizin inanç turizmi açısından bir diğer önemli merkezi olan Otluca’daki Enüş Peygamber Türbesi köy tüzel kişiliğine tescilli olduğundan biz Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak herhangi bir tasarrufta bulunamıyoruz. Dolaysıyla burasının da restorasyonu konusuna kaymakamlığımızın koordinasyonunda Kalkınma Ajansı tarafından proje hazırlanıyor. Bu projenin de kısa zamanda hayata geçirilerek inanç turizmine kazandırılmasını umuyoruz" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2013, 12:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER