Diyarbakır’da Aşırı Sis Kazaya Neden Oldu

Diyarbakır’da, aşırı sis hayatı olumsuz etkilerken, seyir halindeki bir kamyon alt geçit girişinde sisten dolayı kaza yaptı. Sis nedeniyle sabah saatlerinde Ankara ve İstanbul’dan Diyarbakır’a yapılacak uçak seferleri iptal edildi. Dün...

Diyarbakır’da Aşırı Sis Kazaya Neden Oldu
Diyarbakır’da, aşırı sis hayatı olumsuz etkilerken, seyir halindeki bir kamyon alt geçit girişinde sisten dolayı kaza yaptı. Sis nedeniyle sabah saatlerinde Ankara ve İstanbul’dan Diyarbakır’a yapılacak uçak seferleri iptal edildi. Dün akşam geç saatlerde ve sabah erken saatlerde etkili olan sis nedeniyle Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden vatandaşlara uyarıda bulundu. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın yaptığı sis uyarısında, “Şuanda Diyarbakır’da hava sıcaklığı eksi 2 derece civarında ve nem oranı yüksek. Aşırı sisten dolayı görüş mesafesi 50 metreye inmiş durumda. Trafiğe çıkacak vatandaşların tedbirli olmasını ve düşük hızda seyretmelerini rica ediyoruz” denildi.

Şehir genelinde etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 50 metreye düştü. Aşırı sis nedeniyle sabah erken saatlerde Ankara ve İstanbul’dan Diyarbakır’a düzenlenmesi beklenen uçak seferleri iptal edildi. Diyarbakır’ı etkisi altına alan sis nedeniyle Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunda bir trafik kazası meydana geldi. Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunda 01 BTC 14 plakalı kamyon otogar alt geçitte sis nedeniyle orta refuje çarparak devrildi. Araç sürücüsü kazayı hafif sıyrıkla atlatırken, bölgeye gelen trafik polisleri otogar alt geçit giriş çıkışını tutarak yolu trafiğe kapattı. İkinci bir kazaya meydan vermemek için trafiğe kapatılan karayolu devrilen kamyonun yoldan çekilmesiyle yeniden ulaşıma açıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER