STS Rekoru!

Doğu ve Güneydoğu'da faaliyet gösteren dershaneler tarafından yapılan seviye tespit sınavında (STS) katılım rekoru kırıldı. Hafta sonu gerçekleşen sınava 200 binden fazla öğrenci katıldı.

STS Rekoru!
 Eğitimciler, yoğun katılımı 'dershanelere ihtiyaç duyulduğunun göstergesi’ olarak değerlendirirken, veliler devlet okullarında bile bu kadar öğrenci seviyesinin ölçülemediğini dile getirdi. Sınava Gaziantep’te 51 bin, Şanlıurfa’da 35 bin, Diyarbakır'da 50 bin, Mardin'de 32 bin, Van'da 27 bin, Bingöl'de 7 bin, Siirt'te 4 bin, Şırnak'ta 23 bin 700, Bitlis'te 3 bin 500 öğrenci katıldı.
Dershanelere 'ihtiyaç olmadığı' iddiasıyla kapatılmaya çalışılmasından sonra yaşanan tartışmaların ardından yapılan ilk seviye belirleme sınavı büyük ilgi gördü. Sınavın yapıldığı dershane şubelerinin önüne çocuklarıyla birlikte gelen aileler, evlatlarını sınava gönderdikten sonra onlara dua etti. Bazı veliler çocuklarının başarılı olması için bahçede Yasin okudu. Diyarbakır, Van, Mardin, Şırnak ve Batman başta olmak üzere çok sayıda il ve ilçede hafta sonu bazı dershaneler tarafından seviye tespit sınavı yapıldı. Bazı dershaneler ise önümüzdeki hafta sonu sınav yapacak.

Dershane Yöneticilerinden Ahmet Demir, seviye tespit sınavına halkın büyük ilgi gösterdiğini dile getirdi. Sınavın herkese açık yapıldığını anlatan Demir, yoğun ilginin kendilerini memnun ettiğini söyledi.
Demir, "Her yıl düzenlenen seviye belirleme sınavına bu yıl siyasetin gölgesinde ve dershanelerle ilgili bu kadar tartışmanın yaşandığı bir ortamda başvuruların başlamasından kısa bir süre sonra kontenjanlarının dolması manidardı. Bugün on binlerce öğrenci dershanelere akın etti." dedi.

"KİMSE EVLADININ GELECEĞİNİ SİYASİ TARTIŞMALARA KURBAN ETMEZ"

Sınava giren öğrencilerden Kısmet Değer, sınavda hem seviyesini hem de eksikliklerini görme imkanı bulduğunu söyledi. Sınava annesiyle geldiğini anlatan Değer, "Dershane ve burada verilen rehberlik hizmeti olmadan başarılı olunamayacağını biliyorum" dedi. Velilerden Vahide Kalar ise eğitim sistemi tamamen değişmeden dershane ihtiyacının bitmeyeceğini vurguladı. Kalar, "Kimse evladının geleceğini siyasi tartışmalara kurban etmemeli. Okuldaki eğitimin durumunu biliyorum, dershanenin fonksiyonunu da. Dershane kapatılacaksa önce okullardaki eğitim sıkıntılarını ortadan kaldırmak gerekiyor" diye konuştu. Öğrencilerden Burak Baran da sınavın çık iyi geçtiğini belirtti. Baran, önümüzdeki yıl dershaneye indirimli gelme şansı elde ettiğine inandığını kaydetti.

AY: BU İLGİ, KAMUOYUNUN 'DERSHANEYE İHTİYAÇ VAR' GÖRÜŞÜNÜ YANSITIYOR

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Komisyonu Başkanı İhsan Ay, bütün dershanelerin birlikte sınav tarihini belirlediklerini söyledi. Seviye tespit ya da belirleme sınavına gösterilen ilginin nedeninin değişebildiğini anlatan Ay, "Özellikle lise üçüncü sınıf öğrencileri, 'önümüzde bir yıl var en azından hazırlanalım ve üniversiteyi kazanalım' düşüncesiyle hareket ediyor. Bu, 'dershanelere ihtiyaç var' şeklinde kamuoyunun görüşünü yansıtıyor aslında. Şunu belirtmek gerekiyor, şu an dershaneler okullara alternatif değil, dershane işlevi ayrı, okulların ayrıdır. Bu eğitim sistemi ve sınav sistemi oldukça dershanelere ihtiyaç olacaktır. Kamuoyunun düşüncesini yansıtmış durumda." değerlendirmesinde bulundu.

DİYARBAKIR SÖZ GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2014, 12:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER