Baydemir İnanç Gruplarını Ziyaret Etti

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Din Adamları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni (DİAYDER), Ulu Cami imamlarını ve medreseleri, dergahları ziyaret ederek dua, destek ve dayanışmalarından dolayı teşekkür ederek...

Baydemir İnanç Gruplarını Ziyaret Etti
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Din Adamları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni (DİAYDER), Ulu Cami imamlarını ve medreseleri, dergahları ziyaret ederek dua, destek ve dayanışmalarından dolayı teşekkür ederek helallik istedi.

10 yıldan bu yana belediye başkanlığı yapan Baydemir, hizmet süresi boyunca destek ve dayanışmasını gördüğü inanç gruplarını ziyaret etti. DİAYDER’i ziyaret eden Baydemir, 10 yıldan bu yana halkın ve tüm toplumsal kesimlerinin desteği ile hizmet üretmek için çalıştıklarını söyledi. Bu süre boyunca eksiklikleri, gücünün yetmediği şeyler olabildiğini belirten Baydemir, “Temiz bir kalple gönlümüzce hizmet bayrağını arkadaşlarımıza devrediyoruz. Bu nedenle hakkınızı helal edin” dedi.

Hayatı boyunca ve belediye başkanı süresince halkın destek ve dayanışmasının yanında aynı zamanda öğütlerini de aldığını belirten Baydemir, “Bunlardan en büyüğünü ise Seydalarımın ittifakı oldu. Hem beni yalnız bırakmadılar, hem de hayır dualarını hissettim. Bu nedenle sizlere borçluyum. Hakkınızı helal edin” diye konuştu.

DİAYDER üyeleri de Baydemir’e, “Başkan sen de epey hizmet etin. Hakkını helal et. Gerçekten her zaman size ihtiyacımız var. Senin gibi insanların hep olmasını istiyoruz. Çünkü senin gibi insanlar sütun gibidir. Evin sütunu, direği gibidir. Bu nedenle sütunların yıkılmaması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Baydemir daha sonra Diyarbakır’daki tüm camileri temsilen Ulu Cami imamlarını ziyaret etti. Baydemir’i cami önünde imamlar Emin Mülayim ve Mehmet Sait Yaz karşıladı. Baydemir burada da 10 yıllık hizmet süresinin sonuna geldiklerini belirterek, “İnşallah halkın huzurunda mahcup olmadık. Günü geldiğinde Hakkın da huzurunda inşallah mahcup olmayız. Bugüne kadar yaptığımız hizmetlerde mutlaka bir eksikliğimiz, gücümüzün yetmediği alanlar olmuştur” diyerek helallik diledi.

Ziyaretinin aynı zamanda Diyarbakır’a ve insanlarına maneviyat dünyası için yürütmüş oldukları hizmetten dolayı bir teşekkür ziyareti olduğunu belirten Baydemir, “İnancım odur ki; sadece yaptıklarımızdan mesul değiliz. Yapma imkanına sahip olup yapmaktan imtina ettiklerimizden de bir gün hesaba çekileceğiz” şeklinde konuştu. Tüm coğrafyaya barış dileyen Baydemir, bu barış ve özgürlük çabasında karınca kararınca da olsa bir katkılarının olmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

4 bin köyün yakıldığını ve insanların çıplak ayakla Diyarbakır’a geldiğini anlatan Baydemir, “100 yıldır yıkımı yaşıyor ama bu kent yıkılmıyor. Kanımca kentin maneviyatı aynı zamanda koruyor ve bereketli kılıyor” ifadelerini kullandı. Baydemir daha sonra Zinciriye Medresesini ziyaret etti. Zinciriye Medresesi Başkanı Vahdettin Bahadır ve Hayat-Der Başkanı Mahmut Turan ile yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette, Vahdettin Bahadır medrese ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bahadır, büyük sıkıntıları ve zorlukları olan bir kentti “kırmadan, dökmeden idare ettiniz” diyerek çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Baydemir sonra da Diyarbakır Tarih ve Kültür Derneği’ne geçerek buradaki başkan, yönetici ve entelektüellerle görüştü. Prof. Dr. Fazıl Hüsnü Erdem, Doç. Dr. Vahap Coşkun gibi akademisyenlerin bulunduğu görüşmede sohbet edildi ve helalleşildi.

Daha sonra Diyarbakır İlim İrfan Derneği olan Divan-Der’i ziyaret eden Baydemir, Hacı Şaban Peker’in erbane eşliğinde okuduğu kasideleri dinledi. Baydemir son olarak da Nakşibendi şeyhi Seyrantepe Medresesi Seydayê Mele Huseyin’i ziyaret ederek helallik aldı. Baydemir, 10 Numara Medresesi olarak da bilinen HASEV ile Nubihar Derneği Başkanı Av. Raif Çiçek’i ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER