TED Diyarbakır’da

Türk Eğitim Derneği (TED) ve KAİZEN Özel Eğitim Hizmetleri Ltd. Şti. arasında, Diyarbakır’da yapılacak TED Koleji ile ilgili protokol imzalandı. 20 milyon liraya mal olacak okulun, 2015–2016 eğitim ve eğitim sezonunda açılması hedefleniyor.

TED Diyarbakır’da
Diyarbakır’da yapılacak TED Koleji ile ilgili protokol imzalandı. 20 milyon liraya mal olacak okulun, 2015–2016 eğitim ve eğitim sezonunda açılması hedefleniyor.

Protokol töreninde konuşan Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, TED olarak insanların, anadilini öğretmenin sosyal devletin bir görevi olduğuna inananlardan olduğunu ifade ederek, “Ama bir vatan üzerinde yaşamak içinde aynı aile gibi, ortak bazı kuralları olduğuna inananlardanız. Bu Türk Eğitim Derneği’nin temel prensibidir. Sonuç itibariyle bugün burada seçmeli ders olarak Kürtçe eğitimle ilgili talep olursa tabiî ki bunu karşılarız” diye konuştu.

Kaya: Ülkenin En Temel Sorunu Eğitimdir

KAİZEN LTd. Şti. Yönetim kurulu Başkanı Mehmet Kaya ise, Bu ülkenin en temel sorularından birinin eğitimin yeterli olmaması ve Türkiye’deki eğitim kalitesinin artmasının Türkiye’nin gelişiminde ne kadar önemli olduğunu iyi bildiklerini belirterek, “Biz bölgede, yeteli eğitim olanaklarını olmadığının yarattığı sorunlara da sürekli karşı karşıya kalmaktayız. Bölgenin geri kalmasının en önemli nedenlerden birisini de kaliteli eğitimin verilmemesidir. Okullaşma oranına baktığımızda, bölgedeki sınıftaki öğrenci sayısına baktığımızda bu gerçekler karşımıza çıkmaktadır” dedi.

16 Bin Metre Kare Alan Üzerinde İnşa Edildi

1928 yılında kurulan ve Türkiye genelinde 31 okul, 1 Üniversitesi bulunan Türk Eğitim Derneği (TED) Diyarbakır’da kolej kuruyor. Diyarbakır’daki KAİZEN Özel Eğitim Hizmetleri Ltd. Şti. ortaklığı ile temeli atılan okulun, 2015–2016 eğitim ve öğretim sezonuna eğitim ve öğretime açılacak. Kayapınar İlçesi Fırat Bulvarı üzerinde toplam 16 bin metrekare kapalı alanda kapılarını açması beklenen TED Diyarbakır Koleji için protokol töreni düzenlendi. Törene, Türk Eğitim Derneği (TED) Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, Eski Devlet Bakanı TED Ankara Koleji Vakfı, TED Yüksek Öğrenim Vakfı yönetim kurulu üyesi Ayfen Yılmaz, TED Ankara Koleji Mezunları Derneği Genel Sekreter Yardımcısı Haşmet Kasapoğlu, KAİZEN Özel Eğitim Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Yönetim kurulu üyeleri, Ahmet Keskin ve Beşir Yılmaz katıldı.  

DİYARBAKIR SÖZ GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2014, 15:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER