Mekanların Tüketilmesi ve Sürdürülebilir Turizm

Dicle Üniversitesi'nde 27 Eylül "Dünya Turizm Haftası" etkinlikleri kapsamında "Mekanların Tüketilmesi ve Sürdürülebilir Turizm" konulu konferans düzenlendi.

Mekanların Tüketilmesi ve Sürdürülebilir Turizm
İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Turizm Otel İşletmeciliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Lokman Toprak'ın verdiği konferansta turizm potansiyelinin geçmişten günümüze değişimi ve gelişimi ele alındı.

Literatürde "Turist Davranışı" olarak geçen olguya da açıklık getiren Toprak, turistin tanımını yaparak, turist algısının bir statü göstergesi olduğunu söyledi.

Turistin kültürel değişime katkı sunduğuna dikkat çeken Toprak, uluslararası ve bölgesel kültür etkileşimlerine neden olan turizmin, bireyde özgür düşüncenin gelişmesine imkân sağladığını belirtti. Toprak, "Ayrıca, turizm insanların algılamalarını etkileyerek, kişisel birikimlerini evrensel değerlerle yenileyebilmeleri konusunda önemli bir rol oynar" dedi.

18. ve 19.yüzyıllarda gezi merakının yaygınlaştığını söyleyen Toprak, kitle turizminin gelişmesini ulaşımın büyük ölçüde gelişmesine de bağlayarak, "Otomobil sayısının artması, gençlik yurtları gibi kamu yatırımlarının artması ve daha sonraları 20.yüzyılda tatil kampları, paket turlar, yazlık villalar vs. derken kitle turizmine geçiş gerçekleşir. Kitlesel Turizmin büyümesi seyahatin demokratikleşmesinin bir ifadesidir" dedi.

Konferansın sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün, verdiği bilgilerden dolayı Yrd. Doç. Dr. Lokman Toprak'a teşekkür ederek, Diyarbakır'ın simgelerinden olan dört ayaklı minare maketi hediye etti.

Diyarbakır'ın tanıtımının yeterince yapılamadığını, gerekli turist potansiyelinin henüz gerçekleşemediğine dikkat çeken Eyigün Diyarbakır'ın bir çok ile kıyasla ciddi bir turizm potansiyeline sahip olduğunu ifade etti.  

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2014, 13:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER