Eski Chp İl Başkanından Partisine Tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Diyarbakır İl Başkanı Medeni Seyrek Bukarki, partisinin başörtüsü konusundaki tavrını ağır şekilde eleştirdi. Bukarki, Kılıçdaroğlu ve kurmaylarının Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) başörtülü...

Eski Chp İl Başkanından Partisine Tepki
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Diyarbakır İl Başkanı Medeni Seyrek Bukarki, partisinin başörtüsü konusundaki tavrını ağır şekilde eleştirdi. Bukarki, Kılıçdaroğlu ve kurmaylarının Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) başörtülü kadın milletvekillerinin serbestçe gelmesine engel olmak için çaba içerisinde olduklarını ve bu durumdan da büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

Eski CHP Diyarbakır İl Başkanı Medeni Seyrek Bukarki, 90 yıldır CHP zihniyetinin değişmediğini ve İnönü cuntasını savunan zihniyet ile hareket edildiğini ileri sürdü. Bukarki, “Son günlerde hükümetin açıklamış olduğu demokratikleşme paketi toplumun birçok kesiminin beklentilerine tam bir cevap vermedi, ama Türkiye’de yıllara sari kangrenleşmiş, toplumun birçok kesimini rahatsız eden türban veya başörtü meselesi tekrar gündeme geldi, çözümüne dair Başbakan sözünü tutarak TBMM’ye getirdi. Lakin 90 yıllık statükocu zihniyet yine devreye girdi, yani CHP İnönü cuntasını savunan zihniyeti ile yine devrede. Türkiye bu kılık kıyafet ayıbını çözmeye bu kadar yakın iken Kılıçdaroğlu ve kurmaylarının TBMM’ye başörtülü kadın milletvekillerin serbestçe gelmesine engel olmak durumunda kalmalarına üzüldüm. Hani halkçı Kemal, devrimci Kemal, işçi Kemal, memur Kemal? Nerede seçim mitinglerinde slogan atan genel başkan? Tamamen 90 yıl öncesine dönmüş, geçmiş ile övünen statükocu bir genel başkan var. Bireyin önünü kapatan, insan hak ve hukukunu hiçe sayan bir düşünceyi savunmak ne kadar yakışık alır. Türban serbestisi ile ilgili 3 parti bir arada fikir birliğine vardı. AK Parti, BDP ve MHP’yi bu fikir birliğine varmalarından dolayı kutluyor ve bu tür kararlarda hemfikir olmalarının devamını bekliyorum. Umarım CHP de bu demokratik insani adımları destekler ve Türkiye’nin bu demokrasiye geçiş döneminde önemli bir rol biçer kendine, aksi taktirde bu kısır ve güdük muhalefetle bir yere varamaz. Oysa benim bildiğim CHP içerisinde son derecede sosyal, demokrasiye inanmış entelektüel birikimi olan insanlar var. Bu demek oluyor ki bu insanların önü kesiliyor” dedi.

CHP’nin kendisini değiştirip dönüştürmediği takdirde bu güdük, yetersiz politikalarla muhalefet etmesinin gün geçtikçe toplumun antipatisini kazanacağını söyleyen Bukarki, yöneticilerin kısa zamanda geçmişle yüzleşerek doğru yolu bulmasını istediğini söyledi. Bukarki, ancak bu durumda Türkiye’nin rahat edeceğini ve ancak o zamanda bu ülkenin gerçek anlamda sosyal demokrat bir partisinin olabileceğine inandığını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2013, 16:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER