4. Amed Cup Tenis Turnuvası başladı

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü’nün bu yıl 4. düzenlediği Amed Cup Tenis Turnuvası başladı.

4. Amed Cup Tenis Turnuvası başladı
 Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü’nün bu yıl 4. düzenlediği Amed Cup Tenis Turnuvası başladı.

Sporu her alana yayıp, dezavantajlı gruplarla buluşturmayı amaçlayan ve sporun sadece futboldan ibaret olmadığını hedefleyen Amed Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü’nün gelenekselleştirmeyi düşündüğü 4. Amed Cup Tenis Turnuvası Parkorman tenis kortunda yapılan müsabakalarla başladı.

12 gün boyunca devam edecek ve 20 Eylül tarihinde yapılacak final karşılaşmasıyla sona erecek olan 4. Amed Cup Tenis Turnuvasında 43 kadın, 10-12 yaş arası 16 kız çocuğu, 16 erkek çocuk olmak üzere toplamda 162 sporcu mücadele edecek.

Sporcular kadın tekler, erkek tekler, çocuklarda kız tekler, erkek tekler ve mixler (çiftler bir kadın ve bir erkek) olmak üzere toplam 5 kategoride ter dökecek. Turnuva sonunda dereceye giren sporculara kupa ve çeşitli hediyeler de verilecek.

Turnuvanın açılış konuşmasını yapan Amed Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Semra Kıratlı, 12 gün boyunca sürecek olan spor şenliğinde turnuvada mücadele eden tüm sporculara başarılar diledi.

Kıratlı, bu tarz turnuvalarla var olan spor anlayışını değiştirmeyi ve dönüştürmeyi amaçladıklarını belirtti.

Türkiye’de spor denince akla sadece futbolun geldiğini ifade ederek, “Bizce bu anlayış sporu özünden koparıyor. Bize göre spor kadın demektir. Engelli yurttaşlarımızın ve dezavantajlı grupların aktif katılımı demektir” dedi.

Her yerde her zaman spor anlayışıyla bu yıl ki turnuvanın 4.’sünün startını verdiklerini dile getiren Kıratlı, bu amaçla turnuvanın barış, dostluk ve dayanışma içinde geçmesini dileyerek konuşmasını tamamladı.

4. Amed Cup Tenis Turnuvası Elmas Kızılgül, Devrim Çayan Çentik- Dilek Çiftçi Güven Tekgeyik arasında yapılan çiftler gösteri müsabakasıyla başladı.

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2014, 13:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER