Amedspor-Galatasaray maçına seyirci sınırlaması

Atatürk Stadı’nda oynanacak Amedspor-Galatasaray maçı öncesi Bayındırlık Müdürlüğü tarafından hazırlanan teknik raporda “çökme tehlikesi var. Maçı sadece 4 bin 600 kişi izleyebilir” dendi. Amedspor ise maçın 13 bin kişilik stadın tamamen açılması yönünde Valilik ve Spor İl Müdürlüğü’ne itiraz etti.

Amedspor-Galatasaray maçına seyirci sınırlaması
 Türkiye Ziraat Kupası G Grubunda oynanacak olan Amedspor-Galatasaray A.Ş takımı 24 Aralık Çarşamba günü Atatürk Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek.

 Karşılaşma hakkında konuşan Amedspor Futbol Şube Sorumlusu Mahmut Dağ, Bayındırlık Müdürlüğü’nün 13 bin seyirci kapasiteli Atatürk Stadı’na 4 bin 600 seyircinin alınabileceği yönündeki teknik rapora itiraz etti.

 Stadın tamamen açılmasını istiyoruz

 Bayındırlık Müdürlüğü’nün hazırladığı rapora itiraz ettiklerini belirten Dağ, “Galatasaray-Amedspor maçı kentimiz açısından son derece önemli. On binlerce seyirci Amedspor maçını izlemek istiyor. Bu nedenle stadın tamamen açılmasını istiyoruz. Valilik ve Spor İl Müdürlüğü ile görüşmelerimiz oldu. Bize gösterdikleri gerekçe stadın çökme tehlikesi ile karşı karşıya bulunduğu. Eğer çökme tehlikesi varsa 4 bin 600 seyirci için de aynı tehlike söz konusu. Sonuç olarak ya stadı tamamen kapatsınlar ya da bu karardan vazgeçsinler.”

 Galibiyet istiyoruz

 Galatasaray karşılaşmasından galibiyetle ayrılmak istediklerini belirten Dağ, “Maçı galibiyetle almak isteriz. Ancak bundan da önemli olan karşılaşmanın hoşgörü içinde yapılması. Sonuçta futbolda her zaman sporda üç skor var; galibiyet, mağlubiyet ve beraberlik. Amedspor olarak maçı almak istiyoruz. Teknik direktörümüz ve futbolcularımız galibiyete odaklanmış durumdalar. Umarız herkesin keyifle izleyeceği bir maç olur” dedi.

 

 

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2014, 16:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER