AMEDSPOR KRİTİK VİRAJDA

2.Lig Beyaz Grup’ta haftanın zirve yarışını yakından ilgilendiren en önemli maçı Pazar günü saat 13.30’da İstanbul Bahçelievler Özel İdare Stadı’nda oynanacak.

AMEDSPOR KRİTİK VİRAJDA
 . İkinci yarının ilk 3 haftasında 7 puan toplayarak geçen hafta yeniden liderliğe yükselen Amedspor,1 maç fazlası ve 3 puanla önünde yer aldığı İstanbulspor’u yenerek hem zirvedeki yerini korumak,hem de ikinci yarıdaki yenilmezliğini devam ettirmek istiyor.

 

AVERAJ HESABI İÇİN ÖNEMLİ

Sakarya bölgesinden deneyimli hakem Erkan Engin’in yöneteceği maça İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu’nun kararı nedeniyle Amedspor’lu taraftarlar alınmayacak.

Pazar günkü maçın diğer iki önemi daha var. Amedspor sahadan yenilmeden ayrılırsa sezon sonundaki olası puan eşitliğinde averaj avantajını ele geçirmiş olacak. Sezonun ilk yarısında Diyarbakır’da oynanan maçı Amedspor 1-0 kazanmıştı.

 

İSTANBUL’DA SİFTAH PEŞİNDE

Bir diğer önemli nokta ise Amedspor kazanırsa bu sezon ilk kez İstanbul’da maç kazanmış olacak. Bu sezon İstanbul’da 3 maç yapan Amedspor,1 beraberlik ve 2 yenilgi alarak galip gelemedi. Büyükçekmece Tepecikspor’la 1-1 berabere kalan Diyarbakır temsilcisi,Anadolu Üsküdar’a 2-0 ve Pendikspor’a da 3-0 yenilmekten kurtulamadı. Amedspor genel toplamda ise bu sezon 10 deplasman maçında 4 galibiyet,3 beraberlik ve 3 yenilgi alarak hanesine 15 puan yazdırdı. İstanbulspor ise kendi sahasındaki 8 maçta 7 galibiyet ve 1 yenilgi ile 21 puan topladı.

 

AZ GOL YİYEN TAKIMLARIN MÜCADELESİ

Amedspor ile İstanbulspor Pazar günü  4.randevularına çıkacak. Geride kalan 3 maçın 1’ini Amedspor ve 1’ini İstanbulspor kazanırken,1 maç da berabere sonuçlandı. Her iki takım da 3’er gol atma başarısı gösterdi.Bugünkü maç aynı zamanda en az gol yiyen takımların mücadelesi olacak. İstanbulspor en az (13) gol yiyen takım ünvanına sahip. Amedspor ise kalesinde gördüğü 19 golle en az gol yiyen 4 takımdan biri.

 

İSTANBUL’UN ERTELEME MAÇI 2 MART’TA

İstanbulspor’un rakiplerine göre 1 maçı eksik. Ligin 19.haftasında oynanması gereken İstanbulspor-Hacettepespor karşılaşması,Hacettepespor’un onursal başkanı İlhan Cavcav’ın vefatı nedeniyle ertelenmişti. İstanbulspor-Hacettepespor karşılaşması 2 Mart Çarşamba günü oynanacak.

Amedspor,ligde gelecek hafta kendi sahasında Büyükçekmece Tepecikspor’la karşılaşacak.

 

İKİ TAKIMDA DA EKSİKLER VAR

Bugünkü maç öncesinde iki takımda da önemli eksikler var. Ligde 10 ve kupada 4 olmak üzere attığı 14 golle bu sezon takımın en önemli gol silahı olan Amedspor kaptanı Deniz Naki 4 karttan sarı kart cezalısı olduğu için bugün takımdaki yerini alamayacak.

İstanbulspor’da ise 4 sarı karttan cezalı duruma düşen Yalçın Kılınç,Zafer Şensoyve İbrahim Yılmaz forma giyemiyor.

 

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2017, 17:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER