Amedspor'a moral kahvaltısı

Diyarbakır'ın meşhur kahvaltıcılarından Alaaddin Kılıç, zorlu Eyüpspor maçı öncesinde Amedspor'a kahvaltı verdi.

Amedspor'a moral kahvaltısı
 Amedspor'un hafta içerisinde deplasmanda Bucaspor'a sürpriz bir şekilde yenilmesine üzüldüğünü ve takıma moral vermek için Pazar günü oynanacak Eyüpspor maçı öncesinde kahvaltı vermek istediğini anlatan Alaaddin Kılıç, "Bu yöndeki teklifimi kabul ettiği için Amedspor yönetim kuruluna teşekkür ediyorum" dedi.

 

Zorlu maç öncesinde keyifli kahvaltı

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta Pazar günü saat 13.00'te Seyrantepe Spor Kompleksinde Eyüpspor'u konuk edecek olan Amedspor'a zorlu 90 dakika öncesinde kahvaltı morali verildi. Diyarbakırlı ünlü kahvaltıcı Alaaddin, iş yerinde yeşil kırmızılı yönetim, teknik heyet ve futbolculara kahvaltı vererek zorlu Eyüpspor maçı öncesinde moral aşıladı.

Alaaddin Kılıç, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Amedsporumuz başarılı kupa maçlarından sonra geçen Çarşamba günü ligdeki erteleme maçında Bucaspor'a yenildi. Futbolcu kardeşlerime Eyüpspor maçı öncesinde moral vermek için kahvaltı vermek istedim. Bu düşüncemi yönetim kuruluna aktardım ve kabul ettiler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Ayrıca Pazar günü oynayacakları Eyüpspor maçı için de başarılar diliyorum" dedi.

Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü:

Amedspor - Bursaspor maçı, bana Katalanların devrimci takımı Barcelonayı hatırlattı. Faşist Franco'yu delirten parçayı devrimcilerin yetmişli yıllarda desteklediği ve taraftarı olduğu Barcelonanın zafer şarkısı coşkusunu, Amedspor'un Bursaspor maçıyla galibiyeti bunu hatırlattı. Amedspor artık sadece bir il takımı değil, rahatlıkla söyleyebiliriz ki; bölge takımı, halk takımı olma yolunda ilerliyor. Olgunlaşma engelleri basamak basamak ilerlemektedir.

Cumhuriyet tarihinde bölgemiz hiç bu kadar zor bir süreçten geçmemiştir hele Diyarbakır hiç bir zaman bu kadar yıkık, dökük olmamış, çığlık sesleri bu kadar yüksek duyulmamıştır. Diyarbakır'da geriye dönüp baktığımızda; sadece hoyrat, halay, cümbüş ve Dicle nehrinin su sesi duyulurdu. Şimdi ise o gülen şehir hüzne boğulmuş, lal olmuş adeta ve tüm sevinç çığlıkları bastırılmıştır. Hal böyleyken; Amedspor tüm faşist baskılara rağmen Bursaspor maçında destan yazarak, bölge halkına az da olsa neşe kaynağı olmuştur.

Mâânen "ben bu ülkenin, ben Diyarbakır'ın barış haykıran hüzünlü halkın sevinç kaynağıyım" demiştir. Tarihsel zorlu bir süreçten geçtiğimiz bu zor günlerde, eğlencelik tek sevinç, tek gülümseyip, tadılan tek hoşluk Amedspor'dur. Spor; barış, kardeşlik ve devrim niteliğinde olan bir gençlik ile sevgi ve hoşgörü oyunudur.

Amedspor tüm engelleri aşarak bir devrime daha imza atmakta, barışa ve kardeşliğe olan inancında ısrar etmekte... Ülke ve ve bölge barışı için geleceğimiz olan "çocuklarımız artık ölmesin, maça gelsin" demenin bile sansüre uğratıldığı bir dönemden geçiyoruz. Diyarbakır'da bir buçuk milyonu aşkın insan yaşamakta ve her kesimden insanlar ellerini taşın altına koymak zorundalar. Hiç bir şey elimizden gelmiyorsa bile, katkı sunmak için bile olsa bir bilet alıp maça giderek destek verebiliriz. Onu da yapamıyorsak, dua edebiliriz. Biz esnaflar olarak da elimizden ne geliyorsa yapmak zorundayız. Çünkü spor; barış, kardeşlik ve hoşgörü hareketidir. Diyarbakır Fiskaya tadında sevgiler ve saygılar sunuyorum.

Yönetim'den teşekkür

Daha sonra söz alan Amedspor genel sekreteri Nesih Aktepe, "Bu tür dayanışma etkinliklerini önemsiyoruz. Biz halkın takımıyız bu şekilde halkımızla buluşmak ve onlarla bir araya gelmek bizi mutlu ediyor. Bu nedenle Alaaddin kardeşime teşekkür ediyorum" dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2016, 15:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER