Diyarbakır Süper Amatör Futbol Ligi Profesyonel Ligleri Aratmıyor

Diyarbakır Süper Amatör Futbol Ligi’nde şampiyonluk mücadelesi veren takımların transferde harcadığı paralar profesyonel ve Bölgesel Amatör Ligleri’ndeki bir çok takımı yakaladı.2. haftası geride kalan Diyarbakır Süper Amatör Futbol...

Diyarbakır Süper Amatör Futbol Ligi Profesyonel Ligleri Aratmıyor
Diyarbakır Süper Amatör Futbol Ligi’nde şampiyonluk mücadelesi veren takımların transferde harcadığı paralar profesyonel ve Bölgesel Amatör Ligleri’ndeki bir çok takımı yakaladı.

2. haftası geride kalan Diyarbakır Süper Amatör Futbol Ligi’nde son yılların en büyük çekişmesi yaşanacak. Zirveyi hedefleyen takımlar hem yönetime aldıkları isimler hem de harcadıkkları rakamlarla dikkat çekiyor. Transferde harcanan rakamlar 200 ile 500 bin lira arasında telaffuz edilirken, bu ortamı cazip bulan birçok eski profesyonel futbolcu da profesyonel ve BAL takımlarının tekliflerini red ederek bu lige geldi. Takımların kadroları önemli futbolculardan oluşurken, şampiyonluk için Diyarbakır 1968Spor, Bismil Belediyespor, Aliparspor ve Bağlar Belediyespor takımları ön plana çıkıyor.

Aynı zamanda AK Parti İl Yönetiminde yer alan Bedirhan Akyol’un başkanı olduğu Diyarbakır 1968Spor’un yönetimi de AK Parti’li yöneticilerden oluşurken, İl Başkanı Aydın Altaç ve İl Başkan Yardımcısı Adnan Nabikoğlu gibi isimler yönetimde. Beyaz Tebeşir Tesisleri’ndeki kulüp binasını valilik kanalıyla para ödeyip alan Diyarbakır 1968Spor’un futbolcu ve teknik heyeti de İş-Kur üzerinde Toplum Yararına Çalışma Programı çerçevesinde 1 yıl boyunca işe alındı. Kulüp yönetimi şampiyonluk için maddi olarak tüm imkanları seferber etmiş durumda.

Maddi yönden güçlü olan diğer iki takım Aliparspor ve Bismil Belediyespor. Önemli harcama yaparak transfer döneminde iddialı kadro kuran Aliparspor’da 2. Lig ve 3. Lig deneyimine sahip futbolcular forma giyiyor. Geçen sezon Bölgesel Amatör Lig’den düşen Bismil Belediyespor ise geçen sezonki kadrodan bazı oyuncuları tutarak bunları profesyonel liglerde oynamış oyuncularla takviye etti.

Ligde şu ana kadar oynadığı maçları kazanan Diyarbakır 1968Spor,Aliparspor ve Bismil Belediyespor arasında sezon sonuna kadar büyük çekişme yaşanması bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2013, 01:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER