Diyarbakırsporlu Eski Futbolcu, Futbolcu Yetiştiriyor

Diyarbakırspor'un efsane oyuncularından Aytekin Özpınar, 'Diyarbakır Demirspor' adında bir kulüp kurdu.

Diyarbakırsporlu Eski Futbolcu, Futbolcu Yetiştiriyor
 

1979 ile 1987 yılları arasında Diyarbakırspor'da forma giyen ve yeşil kırmızılı kulübün 1986- 87 sezonunda şampiyon olup Süper Lig'e çıktığı kadronun as oyuncularından olan Aytekin Özpınar, bundan böyle Diyarbakırlı gençlere futbol oynamayı öğretecek.


Diyarbakırspor dışında SiirtsporHataysporİskenderun D.Ç.Spor, Balıkesirspor, Bingölspor ve Nevşehirspor gibi 11 ayrı profesyonel kulüpte forma giyen Aytekin Özpınar, "Bu kulübü 4 ay önce kurdum. İlk olarak U16 Ligine iştirak ettik. Şimdi de U 17 Ligine gireceğiz. Şimdilik mütevazi bir ekibiz. Ancak ileriki aşamada hem futbolcu yetiştiren hem de hedefi olan bir takım kimliğini kazanacağız. Temel hedefim Diyarbakırve bölge gençlerine futbol eğitimi vermek ve onları bu yolda ileri seviyelere ulaştırmaktır. Bunu başarabilirsek ne mutlu bize" dedi.

"Spor Okula Engel Değil"

Kimi ailelerin çocuklarının derslerinden geri kalmamak düşüncesiyle spor yapmalarına izin vermediğine dikkat çeken Aytekin Özpınar, velilere de şu mesajları verdi:


"Bu asla unutulmamalıdır ki, derslerinde başarılı bir çocuk başarılı bir sporcu, başarılı bir sporcu ise derslerinde de başarılı olur. Bu nedenle ailelerimizin çocuklarını hiç düşünmeden spora göndermelerini bekliyorum. Bu ille futbol olmayabilir. Ama çocuklarımız sporla iç içe büyüsün. Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur düşüncesiyle ailelerimizin de bu konuda çocuklarını yönlendirmelerini bekliyorum. Spor yapmayan gençler, enerjilerini sokakta başka şeylerde harcayacaklardır. Bu nedenle en sağlıklı yol spordur" 

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2014, 18:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER