FUTBOLUN KRALİÇELERİ

Amedspor kadın futbolcuları, adeta futbolun kraliçeleri oldu. Bu yıl oynadıkları 12 maçta 10 galibiyet ve 2 beraberlik alarak, ligi namağlup şampiyon tamamlayan takım, Türkiye’de 56 takım arasında ilk 16’ya girmeyi başardı.

FUTBOLUN KRALİÇELERİ
 Amedspor 3. Ligde mücadele eden kadın futbol takımı, ligde oynadığı 12 maçta 10 galibiyet ve 2 beraberlik alarak, Türkiye’de 56 takım arasında ilk 16’ya girmeyi başardı. Takım, Play Off şansını elde etti. Ligde önemli başarıya imza atan futbolun kraliçeleri, 16 takım arasından ilk 4 takım arasına girerek, bir üst lige çıkmayı hedefliyor.

TABULARI YIKTILAR

6 yıl önce kurulan Amedspor kadın Futbol takımı için, semt semt gezilerek kadın futbolcular seçildi. Seçilen bazı kadınların aileleri “kızlar futbol oynamaz”diyerek karşı çıktı. Aileler, yapılan görüşmeler sonucunda ikna edildi. Sokakta futbol oynayan kadınlar, 6 yıllık süre içinde tabuları yıkarak, profesyonel birer futbolcu oldu. Amedspor’da genç takım ile birlikte, şuanda 50 kız futbolcu bulunuyor.

Futbolun kraliçeleri 6 yılda gösterdiği başarılı performansla adeta göz doldururken, bu yıl büyük bir başarıya imza attılar. 3. Ligde şampiyon olan kadınlar, Play Off mücadelesinde rakiplerini geçerek, bir üst lige yükselmek için büyük çaba harcıyor.

“ATLETICO BILBAO GİBİBİR TAKIM KURMAYI HEDEFLİYORUZ”

Takımın kuruluşunda çok sıkıntı çektiklerini ifade eden Amedsporumuzun kadın futbol antrenörlerimiz Melek Akgöl Karakoç ve  Abdulkadir İçli, ilk başta ailelerin büyük tepki gösterdiğini söylediler. Antrenörlerimiz, şöyle devam etti: “Aileler ilk başta kız çocuklarının futbol oynamayacağını söyleyerek, tepki gösterdiler. Daha sonra diyalog kurarak, evlerini ziyaret ettik. Sporun faydalarını anlattık.İkna ederek kızları futbola kazandırdık. Biz spordan önce kızların iyi birer birey olmasını istedik. Aileler de sporun faydalarını gördü. Şuanda kendileri kızlarını takıma getiriyorlar. Bizim hedefimiz, Atletico Bilbao gibi bir takım kurmak. Çünkü Bilbao takımı, siyasi görüş ve felsefe olarak bize ilham kaynağı oluyor. Yabancı futbolcuları yok. Bizim takımımızdaki tüm kızlar ( Amedli ) Diyarbakır'lı. Bu yönümüzle onlara benziyoruz.”

HEDEF BİR ÜST LİG

Büyük başarı elde ettiklerini ifade eden İçli, “12 maçta 10 galibiyet, 2 beraberlik aldık. 56 takım arasından 16 takım arasına girmeyi başardık. İnşallah buradaki ilk 4 takımın arasına girip, bir üst lige çıkarız. Kızlarımıza güveniyoruz” dedi.

GOL KRALİÇESİ

Sokaklarda top oynayarak futbola başladığını ifade eden takımın gol kraliçesi Nuresa Aka, ilk başta ailesinin kendisini desteklemediği söyledi. Aldığı başarılarla, ailesinin artık kendisini izlemeye geldiğini belirten Aka, “Çok mutluyum ve kendimle gurur duyuyorum. İlk başta defans oyuncusuydum. Kadri hoca mevkimi değiştirerek, beni forvete aldı.Bu yıl 14 gol attım. Başta beni Ronaldo’ya benzetiyorlardı, ama artık Demba Ba’ya benzetiyorlar. İlk hedefim milli takımda oynamak ve aileme maddi destekte bulunmak. Daha sonra Avrupa’da oynamak istiyorum. Ayrıca tüm kızları futbolu oynamaya davet ediyorum” dedi.

ASİST KRALİÇESİ

Takımın asist kraliçesi Güzide Alçu ise, futbol hayatı boyunca oynadığı 43 maçta 41 gol attı. İsminden dolayı kendisine Guiza denilse bile, frikikten gol attığı için birçok kişi onu Ronaldo’ya benzetiyor. Futbola, sokakta top oynayarak başladığını ifade eden Milli golcü Alçu; “ Futbol oynamama ailem ilk başta karşı çıktı fakat daha sonra ikna oldular. Şimdi elde ettiğimiz başarıları görünce, bize daha çok destek veriyorlar, maçları izlemeye geliyorlar. Karşı çıkılması zaten yanlıştı. Futbol oynamaya, spor yapmaya kızların da hakkı var. Bu yıl büyük bir başarı elde ettik. Play Off’taki rakiplerimizi geçerek, bir üst lige çıkmak istiyoruz” dedi.

TAKIMIN MUSLERA’SI

Galatasaray’ın kalecisi Muslera lakabı takılan kaleci Lütfiye Figen ise; “Böyle bir takımda olduğumu için çok mutluyum. Kaleci olmak çok güzel. Ailem başta karşı çıksa da elde ettiğimiz başarılardan dolayı artık beni takdir ediyor, desteklerini esirgemiyorlar. Kızlar başaramayacağı hiçbirşey yok sadece kendilerine güvensiler yeter” dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2015, 13:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER