ÖLÜMLERE VE SAVAŞA HAYIR,BARIŞ SÜRECİNE YENİDEN DÖNÜLMELİ…

Büyük çabalar ve emeklerle başlatılan ‘Barış Süreci,’ toplumsal barışın sağlanması adına büyük beklentiler ve umutlar oluşturmuştu. Çatışmaların durması,silahların susması,ölümlerin yaşanmaması üzerine bölgede huzur ve refah ortamı oluştu.

ÖLÜMLERE VE SAVAŞA HAYIR,BARIŞ SÜRECİNE YENİDEN DÖNÜLMELİ…
 Halkımız bu süreci fazlasıyla sahiplendi ve gerekli desteği verdi. Ne var ki gelecek adına büyük umut veren bu tablo son dönemlerde yaşanan çatışmalar, provokasyonlar ve arka arkaya gelen ölüm haberleriyle tersine döndü. Üzülerek ifade etmekteyiz ki son yıllardaki kazanımlarımız adım adım yok oluyor.Yaşanan çatışmalar ve ölümler yüreğimizi burkuyor. Doğal olarak toplumda da umutsuzluk,huzursuzluk ve kaos beklentilerine yol açıyor.

‘İNSANLARIN ÖLÜMÜNE YOL AÇAN EYLEMLERİ KINIYORUZ’

Bu olumsuz tablodan spor dünyasının etkilenmemesi mümkün değildir. Toplumun ve halkın bir parçası olarak haliyle bizler de derin acı duyarak, bundan etkilenmekteyiz. İnsanların ölümüne yol açan her türlü eylemi kimden gelirse gelsin kınadığımızı ifade ederek, sekteye uğrayan ‘Barış Süreci’ne yeniden dönülmesini talep ediyoruz. Halka karşı sorumluluğu olan siyasiler ayrıştırıcı,dışlayıcı,kin ve nefreti artırıcı üslüp kullanmaktan vazgeçmelidr. Ölen her can bizim canımızdır. Hiç birini diğerinden ayırmak gibi bir hataya düşmeyiz. 

‘ESKİ YÖNTEMLER DENENMEMELİ. KONUŞARAK HER SORUN ÇÖZÜLEBİLİR’

Birlik ve beraberliğe fazlasıyla ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde herkes ve herkes sorumlu davranarak, birleştirici ve sorunlara çözüm olacak dil kullanarak bu yönde hareket etmelidr. Denenmiş ama başarılı olmamış,ülkeye ve bölgeye acıdan,gözyaşıdan,kin ve nefreti derineştirmekten başka işe yaramamış olan eski yöntemlere dönülmesinin kimseye faydası olmayacaktır. Konuşarak ve diyaloğ kurarak çözülmeyecek hiçbir sorun yoktur diye düşünüyoruz. ‘ÖLÜMLERE VE SAVAŞA HAYIR,BARIŞ SÜRECİNE YENİDEN DÖNÜLMELİ ‘diyoruz.

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2015, 22:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER