ŞENYİĞİT'TEN BORÇLARINIZI SİLİN ÇAĞRISI

Diyarbakırspor’da başkan Şeyhmus Şenyiğit, borçlulara ‘bundan vazgeçerek kulübün önünü açın’ çağrısı yaptı. Ahodikpe için gelen cezaya çözüm arayan yönetim,seçmelerden sonra transfere başlayacak.

ŞENYİĞİT'TEN BORÇLARINIZI SİLİN ÇAĞRISI
 ‘BORÇLARINIZI SİLİN ‘ ÇAĞRISI

Diyarbakırspor’da başkan Şeyhmus Şenyiğit, borçlulara ‘bundan vazgeçerek kulübün önünü açın’ çağrısı yaptı. Ahodikpe için gelen cezaya çözüm arayan yönetim,seçmelerden sonra transfere başlayacak.

‘VEFA BORCUNUZU ÖDEYİN’

Diyarbakırspor’dan alacağı olan eski futbolcu,teknik adam,yönetici ve personelin bundan vazgeçerek adım atması gerektiğini belirten Şeyhmus Şenyiğit,gelinen aşamaya rağmen insanların alacaklarında ısrar etmesine anlam veremediklerini söyledi. Şenyiğit,”Diyarbakırspor’un borçları var ama kamuoyunda anlatıldığı kadar değil. Bu borcun çok üzerinde borcu olduğu halde PTT 1.Lig,hatta Süper Lig’de olan takımlar var. Diyarbakırspor’un sorunu kaderine terk edilmesi ve belirli kesimlerin gözden çıkarmasıdır. İşte biz buna karşı direniyoruz. Diyarbakırspor’un halen yaşadığını ve yaşaması gerektiğini ıspatlamaya çalışıyoruz. Alacağı olanlar bir adım atmalıdır. Bu kulüp kapanırsa elinize ne geçecek?.Sizlere etiket,kimlik ve özetle çok şey kazandıran bu kente karşı vefa borcunuzu ödeyin. Yakın zamanda komisyon oluşturarak alacağı olanların kapısını çalacağız.” dedi.

‘İNCELEME SÜRECİ NEDEN TIKANDI?’

Şenyiğit,3 yıl önce başlayan inceleme sürecinin tıkanmasını da gerekli mercilere taşıyarak kulübün haklarını arayacaklarını söyledi. Şenyiğit,”3 yılda bir dava başlamaz ve sonuçlanmazdı. Bir çok kulüple ilgili davalar sonuçlandı ancak Diyarbakırspor’un dosyaları bekletiliyor. Yargı sürecinde neler oluyor,kimseye bilgi verilmiyor. Hem Adalet Bakanlığı hem de diğer merciler üzerinde girişimlerde bulunacağız. Kim ne yapmışsa ortaya çıksın ve bunu yapanlar cezalarını alsın. Bu dava bir an evvel sonuçlanırsa Diyarbakırspor yeniden doğar.” diye konuştu.

‘AHODİKPE İÇİN ZAMAN KAZANMAK İSTİYORUZ’

FİFA’nın Ahodikpe için verdiği 60 bina avro para cezası için girişimlerde bulunduklarını da anlatan Şenyiğit,parayı bulamadıkları takdirde futbolcu ile anlaşarak  3-4 ay kazanma yoluna gideceklerini ifade etti. Şenyiğit,”Bu aslında ibretlik bir olaydır. Sözleşmesi olmayan ve takımla maça dahi çıkmayan futbolcu için nasıl böyle bir ceza gelir?.O dönemin yöneticilerinin vicdanları sızlamıyor mu?.Yazık günah değil mi,bu nasıl anlayıştır,nasıl Diyarbakırlılıktır?.Acaba kendi iş yerlerine böyle bir skandal ve ihmaldan ceza gelse ne yaparlardı?.Bunu çözemezsek Süper Amatör Ligi’ne düşürme cezası verilecek. Parayı bulamazsak uzlaşmaya giderek erteleme yoluna gideceğiz. Çünkü küme düşmemiz futbolcuya da bir şey kazandırmaz. Şu anda hukukçular yoluyla çözüm bulmaya çalışıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Bu arada 26-29 Temmuz tarihleri arasında yapılacak seçmelerden sonra Teknik Direktör Emin Sevmiş’in listesindeki futbolcularla transfer görüşmelerine başlanacağı kaydedildi.

DİYARBAKIR SÖZ GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2013, 17:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER