Spora Katkıda Bulananlara Ödül Verildi

Hafta sonu düzenlenen 4.Spor Konferansı`nda yılın spor insanı ödüllerinin yanı sıra sportif faaliyetlerde başarılı olanlar ve spora katkılarından dolayı bir çok kişiye ödül verildi.

Spora Katkıda Bulananlara Ödül Verildi

Spora katkıda bulunanlara plaket
Hafta sonu düzenlenen 4.Spor Konferansı`nda yılın spor insanı ödüllerinin yanı sıra sportif faaliyetlerde başarılı olanlar ve spora katkılarından dolayı bir çok kişiye ödül verildi.

Diyarbakır Yerel Gündem 21 Spor Meclisi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye spor takımımız tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Spor Konferansı sona erdi. "Sporda skorlar barışa" sloganıyla yapılan konferansta barış vurgusu öne çıkarken yılın spor insanı ödüllerinin yanı sıra spora katkılarından dolayı pek çok kişiye plaket verildi. 2012-2013 sezonunda Türkiye 3. Ligi 1. Grupta Büyükşehir Belediyespor Kulübümüzü grup şampiyonu yaparak 2. Lige çıkartan teknik direktörümüz Turhan Özyazanlar'a plaket verildi. Yine Bölgesel Amatör Liginde Yeni Diyarbakır Spor Kulübünü şampiyon yaparak 3. Lige çıkartan Faruk Türk’e ve kulübün Başkanı Feyzi İlhanlı ödüle layık görüldü.

Sportif faaliyetlerde başarılı olarak ödüle layık görülenler ise şunlar:

Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'a bölgeye sportif anlamda yapmış olduğu katkılardan dolayı ödül verildi. Baykanın Ödülünü İl Gençlik Spor Müdürü Abdullatif Umut'a Spor Meclisi Üyesi ve Spor Yazarı Mehmet Yılmaz Bay verdi.

Kiptaş Lisesi Çim Hokeyi takımını Türkiye Şampiyonu yapan Kiptaş Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Sevda Aydın ve şampiyon sporcular

Kadın futbol takımının kurulmasında ve takımın başarısında büyük payı olan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın Futbol Takımı Antrenörü Filiz Atay

1996 yılından beri hakemlik yapmakta olan, 13 yıldır süper ligde yardımcı hakem olarak görev olan başarılı hakem Nihat Mızrak.

2004 yılında Diyarbakır’ın Kulp ilçesine bağlı Cımarê (Uzunova) köyünde mayın patlaması sonucu sol kol ve sol gözünü tamamen kaybeden 2011 yılında Antalya’da yapılan Dünya Oyunlarında 800 metrede dünya üçüncüsü 2012 yılında Hollanda’da yapılan Avrupa şampiyonasında 800 metrede Avrupa üçüncüsü ve yine 2012 yılında Londra’da düzenlenen Paralimpik Olimpiyatlarında olimpiyat altıncısı olan milli atlet Mehmet Nesim Öner.

Sayısını kendisinin dahi hatırlayamadığı Türkiye şampiyonlukları olan 8 kez atıcılık takımında milli formayı giyen bir kez Akdeniz oyunlarına, üç kez Avrupa şampiyonasına ve dört kez de Dünya Kupası müsabakalarına katılan Ömer Akgün.

Kentteki görme engellilerin sporla tanışmasına ve daha sonra aktif bir şekilde spor yapmalarına öncülük eden Görme Engelliler İl Temsilcisi Mehmet Emin Baran.

Geleneksel Kürt Sporlarını araştıran özelde de Birê’nin yeniden hatırlanması, yaygınlaşması, kurallarının güncellenmesi ve bunun Kürdistan coğrafyasının her parçasında yeniden oynanması için spor gezgini olarak çalışma yürüten, bu çabalar sonucunda, Geleneksel Kürt oyunu Birê’nin yeni bir kimlik kazanmasını sağlayan, Spor Birimi Koordinatörü Bişar İçli.

Sosyal sorumluluğu taşıyan en iyi taraftar grubu olan Çarşı Grubu üyesi Tiyatro sanatçısı Özgür Özgülgün.


Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2014, 18:06
YORUM EKLE
YORUMLAR
muhyetin sırlan zilek köyü
muhyetin sırlan zilek köyü - 10 yıl Önce

sana yakışır sen daha büyük mertebelere layıksın yolun acık allah yar ve yardımcın olsun

SIRADAKİ HABER