Bağlar’da ‘sere Sale’ Kutlaması

Bağlar Jiyan Semt Pazarı’ndaki kadınlar, Rumi takvime göre kutlanan ‘Sere sale’ etkinliği düzenledi.Bağlar Belediyesi tarafından açılan Kadın Jiyan Semt Pazarı’nda esnaflık yapan kadınlar, Mezopotamya halklarının binyıllardır süre...

Bağlar’da ‘sere Sale’ Kutlaması
Bağlar Jiyan Semt Pazarı’ndaki kadınlar, Rumi takvime göre kutlanan ‘Sere sale’ etkinliği düzenledi.

Bağlar Belediyesi tarafından açılan Kadın Jiyan Semt Pazarı’nda esnaflık yapan kadınlar, Mezopotamya halklarının binyıllardır süre gelen kültürlerinden biri olan 13 Ocak yılbaşı ‘Sere sale’ bayramını kutladı. Erbane çalıp şarkılar söyleyerek zılgıtlar eşliğinde mahalle sakinlerini şölene davet eden kadınlar, Belediye Başkanı Yüksel Baran’ı da makamında ziyaret ederek yeni yılını kutladı. Daha sonra şölenin yapılacağı Kadın Jiyan Semt Pazarına giden kadınlar, halaylar çekerek mahalle sakinlerine mini bir konser verdi. Düzenlenen şölene Bağlar Belediye Başkan Yardımcısı Sema Koç, Belediye’nin Kültür Müdürü Sibel Çakın Bayhan, Kardelen Kadın Evi yöneticilerinin yanı sıra mahalle sakinleri ve Pazar esnafının aileleri katıldı.

Ocak ayının 13’ünde geleneksel olarak Ortadoğu da bilhassa Kürdistan coğrafyasında yeni yılın başlangıcının kutlandığını belirten Bağlar Belediye Başkan Yardımcısı Sema Koç, pazarda esnaflık yapan kadınlarla birlikte böylesi anlamlı bir günü kutlamak istediklerini söyledi. Kadınların bu özel günü halkı da içine katarak görkemli bir şekilde kutladıklarını kaydeden Kadın Jiyan Semt Pazarı Sorumlusu Saniye Varlı ise, KCK duruşmalarının haksızlığına işaret ederek, “Kürtlerin yılbaşını KCK adı altında cezaevinde kalan bütün tutsaklarımızla birlikte kutlamak isterdiK. İnşallah o günleri de görürüz” dedi.

Kadınlar, erbane çalan genç kızların şarkılarıyla şölenini sonlandırdı.

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2014, 18:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER