TFF’NİN ŞART KOŞTUĞU KRİTERLER ŞİRKETLEŞMENİN NE KADAR DOĞRU KARAR OLDUĞUNU GÖSTERMEKTEDİR

Türkiye Futbol Federasyonu ,önümüzdeki süreçte uygulamaya koymak üzere mali kriterlere uymayan kulüplere ağır yaptırımlar uygulanacağını, kriterleri karşılamayan kulüplerin liglere alınmayacağını açıklamıştır.

TFF’NİN ŞART KOŞTUĞU KRİTERLER ŞİRKETLEŞMENİN NE KADAR DOĞRU KARAR OLDUĞUNU GÖSTERMEKTEDİR
 Türkiye Futbol Federasyonu ,önümüzdeki süreçte uygulamaya koymak üzere mali kriterlere uymayan kulüplere ağır yaptırımlar uygulanacağını, kriterleri karşılamayan kulüplerin liglere alınmayacağını açıklamıştır. Bizzat Futbol Federasyonu Başkanı sayın Yıldırım Demirören tarafından dile getirilen bu kriterler aynı zamanda futbolun dünyadaki patronu olan UEFA VE FİFA tarafından uzun yıllardır ülke federasyonlarından yerine getirmeleri istenen kriterlerdir. Bu gelişmeler,kulübümüzün anonim şirketleşmesinin ne kadar doğru ve akılcıl bir karar olduğunu ortaya koymak bakımından da anlamlı ve önemlidir. Bilindiği üzere şirketleşme gelir-gider denkleşmesi olup,dernekler kanunu ile yönetilen kulüplerin aksine kulüplerin  borç batağına girmelerinin önünü hukuki olarak kapatmaktadır. Zaman ve şartlar ,Diyarbakırspor A.Ş’yi hayata geçirmekle Diyarbakırspor’un geleceğini kurtardığımızı kanıtlamaktadır.

KULÜBÜMÜZ GELECEĞE GÜVENLE BAKIYOR

4 yıldan beri kulübümüzün kimseden maddi destek almadan kendi imkanlarıyla finanse eden başkanımız Feyzi İlhanlı sayesinde kulübümüz, TFF,UEFA ve FİFA’nın şart koştuğu mali kriterlere uyan profesyonel liglerdeki ender kulüplerin başında gelmektedir. Kulübümüzün transfere engel borcu bulunmamakla beraber maliyeye ve SSK başta olmak üzere devlete de borcu bulunmamaktadır. Gerekli tüm ödemeler planlı ve yasalara uygun şekilde yapılmaktadır. Diyarbakırspor A.Ş, bünyesinde tüm işlemler yasalara uygun şekilde yapılmakta olup,mali tüm yükümlülükler kulübün geleceğine zarar vermeyecek şekilde yerine getirilmektedir. Bunun haklı gururunu yaşıyoruz. Spor kamuoyunun son gelişmelerden dolayı kafa karışıklığı yaşamasının önüne geçmek adına bu açıklamayı yapma gereği duyduk.

 

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2015, 16:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER