YENİ DİYARBAKIRSPOR İSMİ DEĞİŞTİRDİ

Yeni Diyarbakırspor'un ismi Diyarbakırspor olarak değiştirildi.

YENİ DİYARBAKIRSPOR İSMİ DEĞİŞTİRDİ
 Spor Toto 3. Lig 2. Grup'ta mücadele eden Yeni Diyarbakırspor'un ismi Diyarbakırspor olarak değiştirildi.
Yeni Diyarbakırspor Kulübü'nden yapılan açıklamada, efsane Diyarbakırspor'un isim hakkını almaya yönelik başvurunun Dernekler İl Müdürlüğü, Diyarbakır Valiliği ve İçişleri Bakanlığı tarafından onaylandığı belirtildi.

Türkiye Futbol Federasyonu'na bu yönde yapılan başvurunun da olduğu belirtilen açıklamada, "Başvurumuz değerlendirmeye alınmış olup, devam eden Diyarbakırspor'un iflası ile ilgili davanın sonuçlanmasından sonra önümüzdeki yıllarda Futbol Federasyonu neznindeki işlemlerde ve lig fikstüründe Diyarbakırspor olarak yer alacaktır. Kurumumuz aynı zamanda efsane Diyarbakırspor'un 1968 patentli logosunu da tescil ettirerek, bu logoyu kullanma hakkı kazanmıştır" denildi.

Diyarbakırspor isminin, markası ve logosunu kullanma hakkı tamamen kulüplerine geçtiği, Diyarbakırspor markasını yaşatmanın mutluluğunu yaşadıkları aktarılan açıklamada, kulüplerinin bundan sonraki çalışmalarında yasal hak kazandığı ve tescil ettirdiği Diyarbakırspor'un isim ve logosunu kullanacağı, yeni sezon formaları ve tanıtımlarda bu şekilde hareket edileceği bildirildi.

Kurumlaşma çalışmalarının sürdüğü belirtilen açıklamada, süreç içerisinde başta kulübe gelir kazandıracak üyelik sistemi, borsaya girme, ticari faaliyetlerde bulunma ve hisse verme olayı olmak üzere çeşitli çalışmaların da yapılacağı kaydedildi. - Diyarbakır
Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2014, 14:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER