Yolspor, BAL'a katılmıyor

Yolspor’da yönetim maddi sorunları gerekçe göstererek Bölgesel Amatör Ligi’nden çekilme kararı aldı.

Yolspor, BAL'a katılmıyor
 Yolspor’da yönetim maddi sorunları gerekçe göstererek Bölgesel Amatör Ligi’nden çekilme kararı aldı. Başkan İhsan Güç, “Maddi olanaklarımızın bu lig için yeterli olmadığı kanaatine vararak bu kararı aldık. Prosedür müsait ise bizim yerimize başka takım katılabilir.” dedi. Bu karar spor kamuoyunda şok etkisi yaratırken, Bismil Belediyespor’un başvurmaması halinde Diyarbakır bu ligde 2 takımla temsil edilecek.

YÖNETİMDEN ŞOK KARAR ÇIKTI

Yolspor’da yönetim, geçen sezon mücadele etme hakkını kazandığı Bölgesel Amatör Ligi’ne katılmama kararı aldı. Bu şok kararın önceki gün yapılan yönetim kurulu toplantısında alındı. Maddi kaynakların bu lig için yeterli olmadığı sonucuna varan yönetim, lige katılmama kararı alırken, beklenmedik bu gelişmenin ardından 19 Temmuz Cuma gününe kadar TFF’ye yatırılması gereken 25 bin TL’lik lige katılım ücreti yatırılmayarak bu kararın yerine getirileceği kaydedildi.

‘BU LİG İÇİN MADDİ KAYNAĞIMIZ YOK’

Alınan karardan dolayı üzgün olduklarını belirten Yolspor Başkanı İhsan Güç, Bölgesel Amatör Lig’in mali külfetini kaldıracak güçleri olmadığını söyledi. Güç,”Bu ligin büyük bir maliyeti var. Yaptığımız çalışmalarda bu gücümüzün olmadığını gördük. Bizim sınırlı kaynaklarımız var, bunların üstüne çıkmamız için yasaları çiğnememiz lazım. Bunu da yapmamız söz konusu olamaz. Kamuoyu haklı olarak ‘madem gücünüz yoktu, neden bu lige çıktınız?’ ya da ‘Neden daha önce değil de şimdi karar alıyorsunuz?’ diye tepki gösterecek ancak yapılacak bir şey yok. Biz yolumuza Süper Amatör Lig ve genç ligleri ile devam edeceğiz. Başka takımın bu lige katılma imkanı varsa gerekeni yapmaya hazırız. Bu beklenmedik gelişmeden dolayı spor kamuoyundan özür diliyoruz.” dedi.

BAŞKA TAKIM KATILABİLİR Mİ?

Bölgesel Amatör Lig statüsüne göre Yolspor çekilme kararı aldığı için kriterlere uyan Diyarbakır’dan başka bir takım bu lige katılabilir. Bu hakkı elde eden takım ise geçen sezon baraj maçında Yolspor’a yenilerek küme düşen Bismil Belediyespor. Ani gelişen bu olaydan sonra Bismil Belediyespor’un Bölgesel Amatör Ligi’ne katılmak için girişimlerde bulunup bulunmayacağı bilinmiyor. Bir diğer formül ise Yolspor’un başka bir kulüple yer değiştirerek bu lige başka bir takımın katılması. Ancak bunun için de süre sınırlı. Çünkü 19 Temmuz Cuma gününe kadar lige katılma kararı ve parasal teminatı TFF’ye bildirilmek zorunda. Aksi takdirde Diyarbakır’ı bu sezon BAL’da Diyarbakırspor ve Erganispor temsil edecek.

DİYARBAKIR SÖZ GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2013, 11:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER