Demirtaş Kararı Değerlendirdi

BDP Genel Başkanı Demirtaş: "Mahkemeler toplumsal adaletin gerçekleşmesi gereken yer iken bugün malesef toplumsal adaleti ve vicdanı kanatan yerlere dönüştüler"

Demirtaş Kararı Değerlendirdi
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tutuklu vekillerin durumuyla ilgili, "Mahkemeler toplumsal adaletin gerçekleşmesi gereken yer iken bugün maalesef toplumsal adaleti ve vicdanı kanatan yerlere dönüştüler" dedi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin Süleymaniye kentinde çeşitli temaslarda bulunan Demirtaş, Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, BDP Milletvekilleri Faysal Sarıyıldız ve Selma Irmak ile Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş'ın tahliye taleplerini reddeden mahkeme kararının çifte standart olduğunu öne sürdü.

Demirtaş, şöyle konuştu:

"İnsan, bir yerde hukuksuzluk olunca adaleti mahkemelerde arar. Ama mahkemelerde adaletsizlik olunca ne yapacaksınız. Tuz kokmuş oluyor. Bu karara partililerimizin öfkesi gerçekten çok büyük. Türkiye'de sadece tutuklu BDP milletvekillerinin değil, herkesin adaletle problemi var. Bu mahkemelerden adalet beklemiyoruz, adalet de dilemiyoruz. Zaten arkadaşlarımız, cezalarını fazlasıyla çektiler. Bugün bile serbest bırakılsalar adalet gerçekleşmiş olmayacak."

Hukuki olarak mücadele etmeye devam edeceklerini aktaran Demirtaş, Anayasa Mahkemesine başvuracaklarını belirtti.

-İstanbul merkezli operasyon

Demirtaş, İstanbul merkezli operasyonlara ilişkin de Türkiye'de bir paralel devlet gerçeği olduğunu ileri sürerek, şunları söyledi:

"Başbakan, bakan, milletvekil, kim olursa olsun, yolsuzluktan yana hiç kimsenin tereddütü olmadan, gereğinin yapılmasını istememiz gerekir. Fakat şuna da dikkat etmemiz gerekir. Türkiye'de bir paralel devlet gerçeği vardır ve bu paralel devlete hesap sorulması lazım. Devlet içindeki devletten de hesap sorulmalı. Yolsuzluk yapandan hesap sorulması doğru ama paralel devlet de temizlenmeli. Bu konuda başbakan ve hükümet samimi ise ve gerçekten yolsuzlukları örtmeden paralel devletin üstüne gidecekse bu, Türkiye için önemli bir adım olur."

Tedbir alınmaması durumunda paralel devletin, çözümü zora sokacak hamleler yapmaya devam edeceğini iddia eden Demirtaş, "Çünkü bugüne kadar provokasyonların çoğu paralel devletten geldi. AKP de maalesef bunun üstüne gitmedi. Hükümet, bundan sonra üstüne gitmede tereddüt yaşarsa süreci de kendi eliyle zora sokmuş olur. İnşallah böyle bir noktaya gidilmez" görüşünü savundu.

Demirtaş, görev yerleri değiştirilen emniyet amirleri ile ilgili ise şöyle konuştu:

"Bu, devlet içindeki devletin tasfiyesi midir yoksa bütün bu yolsuzluk operasyonlarını önlemeye dönük bir hamle midir? Bunu tam bilmiyorum. Gerçekten devlet içindeki devleti tasfiye dönük ise doğru bir iştir. Ancak yolsuzlukların araştırılmasının önünü kesmeye yönelik ise bu çok yanlış olur, tehlikeli bir girişim olur. Bu paralel devlet, sadece emniyet içinde yoktur. Maalesef bütün bürokratik kurumlarda, üniversitesinden yargısına ve medyasına kadar bir ağ şeklinde ele geçirmişler. Bütün bu yapılar, deşifre edilmeli ve yargının önünde hesap vermelidir."
Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2013, 14:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER