Erdoğan, Diyarbakır'da Toplu Açılış Töreninde Konuştu

Diyarbakır Bismil'de birlik ve beraberlik mesajları veren Erdoğan "Tek millet, tek vatan ve tek devlet. Böyle yürüyeceğiz" dedi.

Erdoğan, Diyarbakır'da Toplu Açılış Töreninde Konuştu
Başbakan Erdoğan, Diyarbakır Bismil'de sulama projesi ve toplu açılış töreninde konuştu. Birlik ve beraberlik mesajları veren Erdoğan "Bayrağımızın rengi şehitlerimizin kanıdır. Millet kavramının içinde Türk'ü de var, Kürt'ü de var, Laz'ı da var, Çerkez'i de var. Bütünüyle tek millet. Bu tek milletin tek bir bayrağı var. Tek millet, tek vatan ve tek devlet" şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamasından satırbaşları;

Dün Diyarbakır'da idik. Hem hasret giderdik, hem de 740 milyon TL bedeli olan 17 ayrı hizmetin toplu açılışını yaptık. Bismil ve Ergani'yi de açtığımızda toplamda 880 milyon liralık yatırım yaptık.

KÜRDİSTAN İFADESİNİ TEKRARLADI

Dün Irak Bölgesel Kürdistan Başkanı Mesut Barzani bizimle açımışlara katıldı. 37 yıllık hasreti bitirdi ve vatanına kavuştu. İbrahim Tatlıses ile bir güzel konser verdiler. 400 çifti aynı anda evlendirdik.

"DİYARBAKIR ÇOK DÜŞÜNMELİ"

Diyarbakır sadece Türkiye'nin değil, dünyanın yönünü döndüğü bir şehir. Diyarbakır huzuruna güçlü bir şekilde sahip çıkmalı. Kararlarını verirken Diyarbakır çok düşünmeli. Diyarbakır nevruzda başlayana bahar ortamına sahip çıkmalı. Diyarbakır'da barışı gördük, huzuru gördük, artık yeter diyenleri gördük. Ben eminim ki Bismil'de aynı şeyi diyor.

"SİZDEN RİCA EDİYORUM BARIŞA SAHİP ÇIKIN"

Çözüm süreci Diyarbakır'ı köklü bir şekilde değiştiriyor. Sevgili kardeşlerim bu sadece başlangıç. Çözüm süreci bizi 1 yıl içerisinde bu kadar değiştirdiyse birkaç sene içinde olacakları varın siz düşünün. Diyarbakır değiştikçe Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu değişecek. Diyarbakır değiştikçe Suriye, Irak değişecek. Sizden rica ediyorum bu barışa sahip çıkın. Yolda gelirken bir şey dikkatimi çekti. Ben belediye başkanlığından geldim. İstanbul'u çöp dağlarıyla devraldım. Kısa zamanda İstanbul'u bu çöp dağlarından arındırdım. Bismilli kardeşlerimizde bu çöpten kurtulmalı. Çöp, çamur, kirlilik Bismilli'nin kaderi değil.

"ESKİ TÜRKİYE DÖNEMİNİ KAPATTIK"


Bu huzurun bozulmasına izin vermeyelim. Eski Türkiye dönemini kapattık. Yeni Türkiye özüyle ruhuyla kucaklaşan bir Türkiye'dir. 23 Nisan'da Ankara'da Türkiye'nin her rengini ihtiva eden bir Türkiye'dir. TÜrk'ü, Kürt'ü, Arap'ı, Laz'ı bir arada tutan, yaradanı yaradandan ötürü seven bir Türkiye'dir. Ret, inkar, asimilasyon bizim iktidarımızda bitmiştir.

"BU MİLLETİN TEK BAYRAĞI VAR"

Millet kavramının içinde Türk'ü de var, Kürt'ü de var, Laz'ı da var, Çerkez'i de var. Bütünüyle tek millet. Bu tek milletin tek bir bayrağı var. Tek millet, tek vatan ve tek devlet. Böyle yürüyeceğiz. Bizim başka bayraklara ihtiyacımız yok. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, beraber olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız. Artık farklı bir Türkiye var. Artık yasakların yasak olduğu bir Türkiye var. Özgürlüklerin güç kazandığı bir Türkiye var. Eşit bireyler olarak Türkiye'ye daha güzel günler yaşatacağız.

"BAYRAĞIMIZIN RENGİ ŞEHİTLERİMİZİN KANIDIR"

Bayrağımızın rengi şehitlerimizin kanıdır. Biz ne diyoruz 'Hakkıdır hakka tapan milletimin istiklal." Beraber olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız. Şimdi özgürlüklerin güç kazandığı bir Türkiye var. Bir olacağız dedim. Bir de kardeş olacağız. Ben sizi Allah için seviyorum.
Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2013, 14:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER