SELAHADDIN EYYUBİ HAVAALANI

Diyarbakır'da temeli atılan yeni havaalanına "Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi" ismi verilsin kampanyası başladı

SELAHADDIN EYYUBİ HAVAALANI
 "#DiyarbakırHavaalanınadıSelahattinEyyubi" 'Hashtag'ı ile yürütülen kampanya destekler büyüyor. Milat Gazetesi'nini haberine göre bölgenin ileri gelenleri de kampanyaya destek vererek, Şarkın En Büyük Komutanı Eyyubi'nin toplum üzerinde birleştirici rolü olduğunu, bu yönde atılacak bir adımın yürütülen çözüm sürecine de katkı sağlayacağı görüşünde birleşti.

YÜKSEKOVA İÇİN DE DÜŞÜNÜLMÜŞTÜ

Daha önce de Hakkari Yüksekova'da yapılması planlanan havalimanının adının Selahaddin Eyyuni olması konuşulmuştu.

"YERİNDE BİR ADIM OLUR"

Şarkın En Büyük Komutanı Selahaddin Eyyubi'nin ömrünü İslam'ın yayılması için harcadığını anlatan Güneydoğu Anadolu Bölgesinin önemli kanaat önderlerinden Mahmut Erdoğmuş, havaalanına bu ismin verilmesini, yerinde bir adım olarak değerlendirdi. Erdoğmuş, "Bu komutana hak ettiği değer bir nebze olsun bu şekilde verilebilir" diye konuştu.

Öte yandan Yıkılmaz, yürüyen çözüm süreci içerisinde de böyle bir adım atılmasının sürece katkı sunacağını söyledi.

"BİRLEŞTİRİCİ OLUR"

Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen, Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi'nin İslam, Türk, Kürt ve İnsanlık tarihleri açısından önemli yere sahip bir şahsiyet olduğunu hatırlatarak, "Böyle bir şahsiyetin isminin bugüne kadar unutulmuş olması çok büyük bir talihsizliktir. Bu talihsizliği ortadan kaldırmak ve bu şahsiyetin ismini gelecek kuşaklara aktarmak için Diyarbakır'a yapılacak olan havaalanına bu ismin verilmesi bölge halkı olarak talep ediyoruz" şeklinde konuştu
Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2013, 12:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER