207 Kırsal Mahalle Yolu Ulaşıma Açıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım, Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı ekipleri 207 kırsal mahallede, bin 610 kilometrelik yolu ulaşıma açtı

207 Kırsal Mahalle Yolu Ulaşıma Açıldı
 

Diyarbakır'da etkili olan kar yağışı pek çok ilçede ve köyde yolların kapanmasına neden oldu. Büyükşehirler Yasası'nın ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet alanına giren ilçe ve kırsal mahalle statüsüne geçen köyler de kar yağışından yoğun bir şekilde etkilendi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım, Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı hem ilçe ve kırsal mahallelerde hem de kent merkezinde yol açma çalışmaları, kar küreme ve tuzlama çalışmaları için 139 personel görevlendirdi. Çalışmalarda 103 iş makinesi kullanıldı.

İlk Gün 121 Kırsal Mahalle Yolu Ulaşıma Açıldı

İlçe ve köylerde 8 Ocak günü etkili olmaya başlayan kar yağışı ile birlikte pek çok yol da ulaşıma kapandı. Bütün imkanlarını yolların açılması için seferber eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım, Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı 8 Ocak günü 121 kırsal mahallede, 665 kilometre boyunca kar temizliği yaparak yolları ulaşıma açtı.

Aralıksız Çalışıldı

Yol Yapım, Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı kent merkezinde dün akşam 21.00'dan sonra etkili olmaya başlayan kar yağışının ardından hızlı bir şekilde ekipleri görevlendirdi. Şehir merkezindeki ana arterlerde iş makineleri ve operatörler, karın yağmaya başladığı saatten Sabah 06.00'ya kadar aralıksız bir şekilde kar küreme ve tuzlama çalışmaları yaptı.

Ekipler, bugün itibariyle de 86 kırsal mahallede, 945 kilometre kar temizliği yaparak yolları ulaşıma açtı. Daire Başkanlığı ekipleri hızlı bir çalışma ile, iki gün içerisinde toplam 207 kırsal mahallede, 1610 kilometrelik yolu ulaşıma açtı.

138 Mahallede Çalışmalar Sürüyor

Yol Yapım, Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı halen ulaşıma kapalı durumdaki 138 kırsal mahalle yolunda çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor. Günün ilk saatlerinden itibaren köylerde meydana gelen 9 acil vakaya sağlık görevlilerinin ulaşımını sağlayan ekipler, halkın mağduriyetini en kısa sürede gidermeye çalışıyor.

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2015, 16:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER