300 Kurbanlık Savaş Mağdurları İçin Kesildi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kurbanlarını savaş mağdurlarına vermek üzere bağışlayan yurttaşların kurbanlarını kesti. 300 kurban kesimini gerçekleştirildi.

300 Kurbanlık Savaş Mağdurları İçin Kesildi
 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin kente gelen Şengal ve Rojava'daki savaş mağdurlarının yararlanması için yürüttüğü kurban bağışına Diyarbakır içinden olduğu gibi Türkiye'nin pek çok kentinden ve yurt dışından destek geldi. Kurbanlık hayvan alımını yapan Büyükşehir Belediyesi, Güler Et Kombinesi'nde kiraladığı kasaplar aracılığıyla kurbanlıkların kesimini gerçekleştirdi.

Burada bir açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Nedim Yaşlı yurt içinde ve dışında bir kampanya yürüttüklerini söyledi. Rojava ve Şengal'den gelen savaş mağdurları için çalışma yaptıklarını anlatan Yaşlı, açılan hesaba para yatırarak ya da bizzat kurban alıp bağışlayan tüm yurttaşlara Büyükşehir Belediyesi adına teşekkür etti.

Bağış yapan yurttaşlar adına 300 civarında kurbanlık hayvan aldıklarını ve kesimini gerçekleştireceklerini anlatan Yaşlı, hem kesim öncesinde hem de kesimden sonra sağlık kontrollerini veteriner hekimler tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi ve İnanç ve Azınlık Halkları Komisyonu Başkanı Melle Zahit Çiftkuran da kurban bağışında bulunan 300'den fazla kişinin vekaletini kasaplara verip kesim işlemini gerçekleştireceklerini söyledi. Çiftkuran, "İslam şartlarına uygun bir şekilde bağışta bulunanlar ve ihtiyaç sahipleri arasında aracılık yapmaktayız. Vekaletli kesim yapanlara bırakacağız. Allah kabul etsin. Şunu da herkesin bilmesini istiyoruz ki bağışta bulunanlara sorduk. Bağışlarınızı nasıl değerlendirmemizi istersiniz diye. 'İnsanlık her şeyden önce gelir' diye söylediler Bazı yardımseverler de tercihte bulundular. Bize sundukları listelere göre taleplerini yerine getireceğiz" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından dili vecibeler gereği kurbanlıkların kesimi gerçekleştirildi. 

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2014, 21:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER