Roth Kışanak ve Anlı'yı Ziyaret Etti

Savaştan dolayı göç edenlerin durumunu yerinde incelemek üzere Diyarbakır'a gelen Alman Parlamento Başkan Yardımcısı Claudia Roth, Kışanak ve Anlı'yı ziyaret etti.

Roth Kışanak ve Anlı'yı Ziyaret Etti
 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Kışanak ve Anlı, Alman siyasetçi Roth'la protokol salonunda görüştü. Roth, Diyarbakır'a gelip savaş mağduru göç edenlerin durumunu yerinden görebilmek için belediyelerin çalışmalarını yerinden görmek istediklerini belirtti.

Eşbaşkanlık modelinin uygulandığı için memnuniyetlerini dile getirerek Kışanak ve Anlı'ya başarılar dileyen Roth, "Kobani'de yaşananlar bizleri derinden yaralamıştır. Şengal'den göç edenlerin durumunu da yerinde gördük. Hıristiyan, Türkmen onların da buraya geldiğini biliyoruz. Bu durumdan çok etkilendik ve gelip yerinde görmek istedik. Belediyelerin bu konuda neler yapabileceğini öğrenmeye geldik. Bu göç esnasında hükümetin ve uluslararası kurumların daha fazla insani destek vermesi gerekiyor. Biz Almanya'dan biliyoruz çok fazla göçmenler var. Bunlardan Irak Kürdistan bölgesinden Kürt olanlar var ve bunların sayısının 1,5 milyona yakın olduğunu söyleyebilirim" diye konuştu. Şengal'dan göç edenlerin ziyaret ettiklerini anlatan Roth, "Çadır kenti dolaştık ve belediyenin bu durumda elinden geleni yaptıklarını gördük, sizin için büyük bir yük olduğunu biliyorum" dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak da "Claudia Roth'un bir siyasetçi ve kadın yönleri var, ama her zor günlerimizde yanımızda gördük onu. O yüzden kişisel olarak teşekkürlerimizi iletiyoruz. İnsanlık değerlerini koruma ve Kürt halkına dostluk yapma konusunda her zaman büyük desteklerini gördük" dedi.

Ortadoğu'da Kürtlerin ve diğer pek çok halkın, Kerkük, Musul, Mahmur, Kobani'nin büyük tehlikeler altında olduğunu belirten Kışanak, "Yarın öbür gün Afrin tehdit altında olacak. Ortadoğu'da Kürtlerin, Ermenilerin, Süryanilerin, Ezidilerin ve Müslüman olmayanların uluslar arası büyük bir desteğe ihtiyacı var" diye konuştu.

Kente göç edenler hakkında bilgi veren Kışanak, "Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, sivil toplum örgütleri ve halk olarak elimizden gelen desteği sunuyoruz. Diyarbakır olarak hem Diyarbakır'a gelenlere, hem Rojava'dan Urfa'ya gelenlere, hem de Rojava'nın kendisine, Şengal'e buradan yardım çıkartmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Siyasi ve diplomatik desteğe ihtiyaçlarının olduğunu belirten Kışanak, "Bu insani dram karşısında insani desteğe ve insani yardıma ihtiyaç var. Biz elimizden geldiğince ihtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz" dedi.

Kışanak ve Anlı Alman siyasetçi Claudia Roth'a üzerinde çift başlı kartal figürünün işlendiği bir tablo armağan etti.

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2014, 22:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER