Bakan Ala'dan protestoculara gözdağı

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Türkiye'ye yayılan IŞİD protestolarıyla ilgili konuştu, göstericilere gözdağı verdi.

Bakan Ala'dan protestoculara gözdağı
 içişleri Bakanı Efkan Ala, başta İstanbul olmak üzere Diyarbakır, Mardin, İzmir ve Batman'daki IŞİD protestolarına sert çıktı. Şiddetin çözüm yöntemi olmadığını ifade eden Ala, gösterilerin devam etmesi halinde şiddetin misliyle karşılık bulacağını söyledi.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gaziantep ziyaretine eşlik eden İçişleri Bakanı Ala, gazetecilerin bazı illerde devam eden şiddet olaylarına ilişkin sorularını yanıtladı.
 
Şiddet olaylarının "kabul edilebilir gibi olmadığını ve bunlara karşı gereğinin yapılacağını" ifade eden Ala, "Derhal bu akıl dışı tutuma son verilmelidir ve sokaklardan çekilinmelidir. Aksi takdirde öngörülemeyen sonuçları olur bu meselenin" dedi.

TÜRKİYE'NİN KOBANİ TUTUMU
 
Türkiye'nin bölgede, Kobani'de ve diğer alanlarda yapılan zulmün, baskıların karşısında en anlamlı biçimde duran ve politika üreten ülke olduğuna işaret eden Ala, uluslararası bir sorunun sadece Türkiye üzerinden çözülmeye çalışılmasının da akılla, politikayla ve mantıkla bağdaşmayacağını vurguladı.
 
İçişleri Bakanı Ala, hiç kimseye Türkiye'de kamu düzenini bertaraf etme imkan ve imtiyazını vermeyeceklerini, demokratik anlayışlarının "şiddetin ortalığı teslim alması demek" olmadığını belirterek, şöyle devam etti:
 
"Şiddete başvuranlar, ortalığı yakıp yıkanlar, bu vatana ihanet etmektedir ve demokrasiden de en küçük bir nasibini almamıştır. Tezkere götürülüyor Meclis'e, HDP'de buna ret verdi. Tezkere neydi? Tezkere işte böyle, sınırımızın dışında olan bir sorunun giderilmesi için Türkiye'de hem Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hem siyasetin, hükümetin inisiyatif almasını sağlayacak bir metin. Buna 'hayır' diyorsunuz, arkasından da buralarda 'neden bu sorunlar yaşanıyor' diye Türkiye'yi sorumlu tutup, hükümeti sorumlu tutup şiddete başvuruyorsunuz. Şiddet bir çözüm yöntemi değildir, şiddet misliyle karşılık bulur. Derhal bu akıl dışı tutuma son verilmelidir.
Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2014, 22:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER