6 Ayda 6 Bin 912 Hak İhlali Yaşandı

İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi’nin hazırladığı rapora göre, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 2015 yılının ilk 6 ayında 6 bin 912 hak ihlali yaşandı.

6 Ayda 6 Bin 912 Hak İhlali Yaşandı
 İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi'nin hazırladığı rapora göre, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 2015 yılının ilk 6 ayında 6 bin 912 hak ihlali yaşandı.

İHD Diyarbakır Şubesi'nce, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşanan hak ihlallerine ilişkin hazırlanan rapor kamuoyu ile paylaşıldı. Konuya ilişkin İHD DiyarbakırŞube binasında basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, İHD Genel Başkan Yardımcısı Raci Bilici, Doğu-Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi Abdulsselam İnceören ile şube yöneticileri katıldı. Toplantıda konuşan Bilici, 2015 yılının ilk 6 ayında hak ihlallerinin hızından hiçbir şey kaybetmeden devam ettiğine dikkat çekti. Hapishanelerde değişik biçimlerde hak ihlallerin arttığını anlatan Bilici, 282'si ağır 721 hasta tutuklunun bulunduğunu ve tedavi edilmediğini vurguladı.

"KADIN VE ÇOCUĞA ŞİDDETTE VAHİM TABLO"

Kadına ve çocuklara yönelik şiddetin de artış göstererek, 2015 yılının ilk 6 ayında bölgede yine vahim bir tablo ile açığa çıktığını kaydeden Bilici, 6 ayda aile içi ve toplumsal alanda gerçekleşen erkek şiddeti sonucu 33 kadının katledildiğini, 13 kadın ise cinsel istismara maruz kaldığını söyledi. Bilici, 12 çocuk katledildiğini, 7 çocuğun cinsel istismara maruz kaldığına da dikkat çekti.

Bilici'nin ardından İHD MYK üyesi ve Doğu-Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi Abdulsselam İnceören, raporda yer alan hak ihlalleri verilerini paylaştı.

İnceören, son altı ayda toplam 6 bin 912 hak ihlalinin yaşandığını vurguladı. -DİYARBAKIR

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2015, 18:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER