Akın ve Işık'tan "Doğunun Batısından" Fotoğraflar

Diyarbakırlı usta fotoğraf sanatçıları Abdullah Akın ve Ömer Işık, Diyarbakır'da amatör fotoğraf sanatçıları ve fotoğraf kursiyerler ile DİFAK'ta bir araya geldi.

Akın ve Işık'tan
 Diyarbakırlı usta fotoğraf sanatçıları Abdullah Akın ve Ömer Işık, Diyarbakır'da amatör fotoğraf sanatçıları ve fotoğraf kursiyerler ile DİFAK'ta ( Diyarbakır Fotoğraf Derneği ) bir araya geldi.

"Doğunun Batısından" adlı fotoğraf seçkileriyle ilgili sunum yapan usta sanatçılar,Diyarbakır ile Fas'ın 8 ayrı kentinde gerçekleştirdikleri çekimler sonucu elde edilen ürünleri amatör sanatçılara izletti. Sanatçıların hazırladıkları slayt sunumu, sanatçı adayları ve kursiyerler tarafından büyük bir beğeni ve ilgiyle izlendi.

Usta sanatçılar Akın ve Işık, Türkiye'nin birçok yerinde fotoğraf çekimi yaptıklarını ancak herhangi bir zorluk la karşılaşmadıklarını belirtirken, Fas'taki 8 kentte ise birçok sorun yaşadıklarına dikkat çektiler. Özellikle de fotoğraf çekimi için ücret istenmesi nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını belirten sanatçılar, daha sonra çektikleri resimlerin teknik ve sanatsal nitelikleri hakkında açıklamalarda bulundular.

KAYNAK: ÖZGÜR HABER GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2015, 17:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER