Atik, AK Parti'den Diyarbakır Milletvekili Aday Adaylığını Açıkladı

Diyarbakırlı işadamı Abdullah Atik, AK Parti’den Diyarbakır Milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Atik, AK Parti'den Diyarbakır Milletvekili Aday Adaylığını Açıkladı
 Diyarbakırlı işadamı Abdullah Atik, AK Parti'den Diyarbakır Milletvekili aday adaylığını açıkladı. Atik, bölge için düşündüğü ekonomik ve tarımsal kalkınmayı AK Parti'nin vizyonu ile hayate geçireceğine inandığı için Diyarbakır'dan milletvekili aday adayı olduğunu söyledi.

Avrupa Tekno Üniversitesi mezunu olan Atik, çözüm sürecinin oluşturduğu barış ikliminin tarihi bir öneme sahip olduğunu ancak bu sürecin tarımsal ve ekonomik kalkınma sayesinde daha kolay hedefe ulaşacağını ve bundan dolayı AK Parti'den aday adayı olduğunu söyledi.

"İTHAL MİLLETVEKİLLERİ BAŞARI SAĞLAYAMAZ"

Atik, AK Parti'nin Kürt sorununu çözme konusunda irade ortaya koyduğunu belirterek, "AK Parti hükümetleri büyük bir siyasi risk alarak çözüm sürecini başlattı. Bu başlı başına bir devrimdir. Bölgenin dününü bilen biri olarak diyorum ki bugün sonuca ve çözüme giden tabloyu yakın zamana kadar hayal bile edemezdik. AK Parti hükümetleri Türkiye ve bölgemizde barışın önündeki en büyük engel, pranga olan 100 yıllık Kürt sorununu çözme iradesi göstermişken, bunu ekonomik ve tarımsal kalkınma ile taçlandırmak gerekir. Bunu da halkın içinden gelen, halkın değerleriyle barışık, bölgede sevilen, bu konuda vizyonu olan milletvekilleriyle başarmak mümkün olacaktır. Halktan kopuk, tepeden inme ve ithal milletvekilleri bu konuda başarı sağlayamaz" dedi.

AVRUPA'DA TARIM EĞİTİMİ GÖRDÜ

Ankara ve İstanbul'da oteller zincirine sahip olan Atik ailesinin, bölgede aynı zamanda tarım ve akaryakıt sektöründe de yatırımları var. Atik Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yapan Abdullah Atik, ilk, orta ve lise öğrenimini Diyarbakır'da tamamladıktan sonra yurt dışına giderek Avrupa'nın tanınmış ekonomi üniversitelerinden Avrupa Tekno Üniversitesi'nde tarım alanında başarılı bir eğitim süreci geçirerek buradan mezun oldu.

SİYASETE ÇOK GENÇ YAŞTA BAŞLADI

Evli ve 5 çocuk babası olan Abdullah Atik, ailesi gibi köklü bir siyasi deneyime de sahip. 49 yaşındaki Atik,1992-2000 yılları arasında Osmaniye'de ANAP İl Başkanlığı, 2005-2009 yılları arasında da Diyarbakır'da AK Parti İl Başkan Yardımcılığını yaptı.

Daha önce Diyarbakırspor'un çeşitli kademelerinde yöneticilik yapma deneyimi de olan Atik, bir çok sivil toplum kuruluşunda da aktif olarak yöneticilik yaptı. Turizm, tarım ve inşaat sektöründe yatırımları olan Atik, hem siyasi hem de ekonomik anlamda Doğu ve Güneydoğu'nun köklü aileleri arasında yer alıyor. 

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2015, 16:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER