Parlak AK Parti Diyarbakır Milletvekili Aday Adaylığını Açıkladı

Yerel seçimlerde Ak Partiden Bağlar İlçe belediye başkan adayı olarak yarışan Alaattin Parlak, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Parlak AK Parti Diyarbakır Milletvekili Aday Adaylığını Açıkladı

 Geçtiğimiz yerel seçimlerde 'den Bağlar Belediye Başkan adayı olan Parlak, düzenlediği basın toplantısı ile 'den   aday adayı olduğunu duyurdu.



Bir otelde düzenlenen toplantıda adaylığını açıklayan Parlak, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde 4 ana maddenin öne çıkacağını söyledi. Yeni Anayasa, Başkanlık sistemi, çözüm süreci ve paralel yapıyla mücadele konularının kamuoyunun oylarını belirleyecek konular olduğunu ifade eden Parlak, " yeni Anayasa'sını yapmak zorundadır. Darbe ürünü Anayasa'sının artık bu millete dar geldiğini hepimiz biliyoruz. Cumhurbaşkanını halkın seçmesinden sonra 'de siyasi sistem değişikliği zorunlu hale gelmiştir. Bu yeni Anayasa ile aslında  Başkanlık sistemine geçiş aşamasını tamamlayacaktır. Şiddeti çocuklarına miras bırakanların, barış masasındaki sözlerinin hiçbir anlamı olmaz. Çözüm sürecini sekteye uğratmaya çalışanlara karşı el birliği ile mücadele etmek zorundayız. Savaş isteyenlere karşı, hep beraber barışın sesini daha güçlü bir şekilde haykırmalıyız. Önümüzdeki dönem, yeni 'yi örtülü vesayetlerle mücadele etme dönemidir. Bu dönemde devlet içinde oluşmuş bütün yapılara karşı hep beraber milletçe mücadele etmek zorundayız. 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde    aday adayı olarak müracaat ediyorum. Desteğinizi ve duanızı bekliyorum. Çözüm sürecinin sekteye uğramaması için, yeni vizyonunu engellemeye çalışan örtülü vesayetlerle mücadele etmek için devlet içinde oluşmuş bütün derin yapılara karşı mücadele etmek için yeni anaya ve başkanlık sisteminin hayata geçirilmesi için 'den aday adayı olarak müracaat edeceğim" dedi.



ALAATTİN PARLAK KİMDİR?

1974 yılında Bingöl/Genç'te doğdu. İlkokul öğrenimini   İlkokulu'nda (1986), orta öğrenimini  Lisesi Orta Bölümü'nde (1989),Lise eğitimini Lisesi'nde (1992) tamamladı.  Fen-Edebiyat Fakültesi  ve Sanat Tarihi bölümünü (2001) okudu. Cihannuma Danışma Kurulu, Milli Gençlik Vakfı, Mazlum-Der, ,  Düşünce Okulu Derneği,  İnsani Yardım Derneği, Brunei  Dostluk Derneği, Es-Der gibi sivil toplum kuruluşlarında Başkanlık, yönetici ve üyelik görevlerinde bulundu.

Siyasetin birçok kademesinde görev aldı. 1991, 1994, 1995 seçimlerin Refah partisinde,1999 seçimlerinde 'nde SKM görevlisi olarak çalıştı.  Gençlik Kolları Bölge Başkanı (2003-2007),   İl Başkanı (2008-2010),  MKYK üyeliği (2010),Halkın Sesi Partisi Kurucular Kurulu üyesi (2010-2012), HAS Parti  İl Başkanlığı (2010-2012) görevlerinde bulundu. 12 Haziran 2011'de yapılan genel seçimlerde   adayı, Demokrasi Komisyonu üyesi (2012),  Bağlar Belediye Başkan adayı (2014),  Kongre Delegesi (2015). Parlak, evli ve 2 çocuk babasıdır. 

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2015, 15:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER