Büyükşehir Halk Oyunları Ekibi iddialı

Yılda yaklaşık 200 gence halk oyunları eğitimi veren Amedspor Kulübü Halk Oyunları Ekibi, 8 Mart’ta gerçekleştirilecek olan “Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Kulüpler İl İçi Yarışması” için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor....

Büyükşehir Halk Oyunları Ekibi iddialı
 Amedspor Halk Oyunları Ekibi eğitmeni Yılmaz Kardaş, folklorik çalışmalarını kulüp olarak Sümerpark’ta yürüttüklerini, çocuk, genç ve yetişkin olmak üzere üç grup halinde folklorcu yetiştirdiklerini belirtti. Bölgeye ait halk oyunlarının tümünü öğrenen gönüllülerin daha sonra profesyonel olarak kulüpte çalışma yürüttüğünü ifade eden Kardaş, şunları söyledi: “Kültürel faaliyetlerde yer almak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmalarda yılda yaklaşık 200 genç arkadaşımıza halk oyunlarını öğretiyoruz. Tabi ki halk oyunlarını öğretirken sadece öğretip gönderme mantığını taşımıyoruz, bu genç arkadaşlarımıza kültürel bilgiler verip topluma faydalı, gerçekten kendini bilen yetişkinler olarak yetiştirme çabası içerisindeyiz.”

Kulüp bünyesinde Halk Oyunları Ekibi tarafından verilen kursa katılan gençlerin büyük bir çoğunluğunun daha sonra Aram Tigran Konservatuarı’nda eğitim aldığını belirten Kardaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Konservatuarda okuyan arkadaşlarımız daha sonra kulüp bünyesinde gönüllü olarak halk oyunları çalışmalarını sürdürüyorlar. Halk oyunları çalışmalarını yaparken öncelikli gayemiz gençleri kültürel olarak kendi kültürlerini göz ardı etmeden bu işi sürdürüp ve gelecekteki kuşaklara sağlam bir şekilde ulaştırabilme gayesidir.”

2009 yılında Amedspor Kulübü bünyesinde çalışmalarına başlayan ekibin, çok sayıda il ve bölge birincilikleri olduğunu hatırlatan Kardaş, 8 Mart’ta yapılacak olan yarışmayı önemsediklerini, kurslarını da ihmal etmeden hazırlıklarını aralıksız sürdürdüklerini, birincilik için mücadele edeceklerini sözlerine ekledi.

Kategori İçindeki Resimler


Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2015, 14:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER