EŞ BAŞKANLAR ANLI VE KIŞANAK ESNAFLARLA BİB ARAYA GELDİ

Belediye Eş Başkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı, Balıkçılarbaşı - Melikahmet Caddesi esnafını ziyaret ederek, Melikahmet Caddesi’yle ilgili yürütülecek çalışmalar hakkında bilgi verip, baharla birlikte tüm sokakların asfaltlanacağını bildirdiler.

EŞ BAŞKANLAR ANLI VE KIŞANAK ESNAFLARLA BİB ARAYA GELDİ
 Belediye Eş Başkanlarımız Gültan Kışanak ile Fırat Anlı, bugün (17 Şubat 2015) saat 10.00’da DBP İl Başkanı Ali Şimşek, Genel Sekreterimiz Fethi Süvari, Çevre Koruma Daire Başkanımız Deniz Kıraç ve Zabıta Daire Başkanımız Baran İpekyüz ile birlikte Balıkçılarbaşı - Melikahmet Caddesi üzerindeki esnafı ziyaret ederek, sohbet etti, sorunlarını, taleplerini dinledi, caddeyle ilgili yürütülecek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Caddenin iki yakasında esnaflarla ayrı ayrı bir araya gelen Eş Başkanlarımız Kışanak ile Anlı, esnafların soruları üzerine DİSKİ tarafından yürütülen ve kentin 50 yıllık geleceğini güvence altına alacak yağmur suyu şebekesini örme çalışmaları hakkında bilgi verdiler.

‘Bahara tüm yollar asfaltlanacak’

Yağmur suyu şebekesinin, kanalizasyon gibi kentin tüm sokaklarında döşenmeye çalışıldığını, projenin tamamlanmasıyla yağmur suyunun ayrı bir kanalla toplanıp, arıtılıp temiz su olarak Dicle Nehri’ne akıtılacağını söyleyen Anlı ile Kışanak, bu çlışmalar nedeniyle yolların bozulduğunu kaydettiler.

Eş başkanlar, sözlerini şöyle sürdürdüler: “Bu şehirde bir kanalizasyon şebekemiz vardı; ama yağmur suyumuzu alabilecek bir kanalımız yoktu. Kanalizasyona karıştığı zaman yer yer kanalizasyon taşıyordu. Bu altyapı sorununu çözmek için 24 milyon Euro’luk projenin startını verdik. Yani altyapı için yeraltına 24 milyon Euro’yu gömdük. Şu ana kadar proje kapsamında 67 km yağmur suyu için ayrı bir kanal döşedik, bahar gelip yağışlar kesildiğinde şebeke örme çalışması nedeniyle bozduğumuz sokaklarımızın tamamını asfalt yapacağız.”

DEDAŞ’ın Melikahmet Caddesi’nde 2016 yılında elektrik direklerini yerin altına kaldırmak için düzenleme yapacağını söyleyen Eş Başkanlar, bu çalışmanın ardından Melikahmet Caddesi’nin yeniden düzenlenip, kentin en güzel sokağı haline getirileceğini kaydettiler.

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2015, 14:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER