Avustralya Büyükelçisi Larsen, Diyarbakır'da

Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi James Larsen, "Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri sadece Türkiye'nin tarihi değil insanlık tarihinin bir parçasıdır." dedi

Avustralya Büyükelçisi Larsen, Diyarbakır'da
 

Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi James Larsen, "Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri sadece Türkiye'nin tarihi değil insanlık tarihinin bir parçasıdır" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Larsen, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gültan Kışanak'ı ziyaret etti.

Makamda gerçekleşen görüşmede Larsen, ilk kez Diyarbakır'a geldiğini belirterek, fırsat bulması halinde kenti daha çok gezmek istediğini söyledi.

"Burada olmaktan dolayı onur duyuyorum"

Diyarbakır'ın tarihi ve kültürel açıdan muhteşem bir değer olduğunu ifade eden Larsen, "Burada olmaktan dolayı onur duyuyorum" diye konuştu.

Kışanak da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Diyarbakır'a ilişkin övgü dolu sözlerinden dolayı Larsen'e teşekkür etti.

Diyarbakır Surlarını ve Hevsel Bahçelerinin Dünya Kültürel Mirası Listesine alınmasıyla ilgili bir çalışma başlattıklarını kaydeden Kışanak, bu çalışmaya Avustralya'nın da destek vermesini beklediklerini belirtti.

"Tarihi zenginliği tüm dünya ile paylaşmak istiyoruz"

"Biz bu tarihi zenginliği tüm dünya ile paylaşmak istiyoruz" diyen Kışanak, nihai kararınUNESCO tarafından gelecek yıl verileceğini aktardı.

Kışanak, daha sonra konu ile ilgili hazırladıkları dosyayı Larsen'e verdi.

"Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri sadece Türkiye'nin tarihi değil insanlık tarihinin bir parçasıdır" ifadesini kullanan Larsen, dosyayı inceleyeceğini, hem Bakanlığı hem de Paris Büyükelçisini bu konuda bilgilendireceğini söyledi.

Kışanak, ziyaretin sonunda Büyükelçi Larsen'e bir tablo ile kente ilişkin gezi rehberi, Larsen de Kışanak'a Avustralya'yı tanıtan bir kitap ve ülkenin sembolü olan kanguru figürü hediye etti. - Diyarbakır

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2014, 18:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER