Bağlar'da Parke Taşı Döşeme Tam Hız, Vatandaş Memnun

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi tarafından başlatılan parke taşı döşeme çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.

Bağlar'da Parke Taşı Döşeme Tam Hız, Vatandaş Memnun
 Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi sınırları içerisinde 2015 yılı Şubat ayı başlarında, önce eskiyen ve kırılan taşların toplatılmasıyla start verilen parke taşı döşeme çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. Ekipler, bayram izninin ardından yeniden start verdiği çalışmalarına sabahın erken saatlerinden itibaren başlıyor. Şeyh Şamil Mahallesi'ndeki çalışmalara mahalle sakinleri de yardımcı oldu. Vatandaşlar belediyenin çalışmasından oldukça memnun olduğu belirterek, tam destek verdi.


Bağlar 5 Nisan ve Alipınar mahallelerinde 2015 yılı Şubat ayında başlatılan parke taşı döşeme çalışmaları, Şeyh Şamil ve Fatih mahallelerinde devam ediyor. Özellikle Emek Caddesi ara sokaklarındaki çalışmalar tüm hızıyla sürdürülüyor. Şeyh Şamil Mahallesinde başlatılan çalışmalara vatandaşlarda yardımda bulunuyor.

Çalışmalar kapsamında yenilenen sokaklar ve caddeler karşısında mahalle sakinleri ve vatandaşın da keyifli oldukları gözleniyor. Çalışmalara kimi zaman yardım ederek katkı veren Şeyh Şamil Mahallesi sakini Askeri Pekdoğan (65) bu yaşına kadar böylesi bir hizmeti görmediğini belirterek, belediye teşekkür etti.


"Vatandaş Çok Memnun"


Çalışmalara yardım etmek istediği ancak yaşından ötürü pek yardımcı olamadığını anlatan Pekdoğan, "Allah razı olsun belediyemizden. Gerçekten bizi hem yazın hem kışın yaptıkları çalışmalar ile çok memnun bıraktılar. Yaptıkları hizmetten çok hizmet ederken ki samimiyetleri bizleri oldukça mutlu ediyor. Vatandaş olarak hangi şikayetle belediyemize gittik ise hemen çözüm aradılar, onlar böyle hizmet etmeye devam ederlerse vatandaş bundan çok ama çok memnun kalacaktır" dedi.


Belediyelere Teşekkür


Şeyh Şamil Mahalleli 58 yaşındaki Harun Vardar ise, belediyenin kalıcı özelliklerde hizmetler yaptığını belirterek, vatandaşların bunu hissettiğini ifade etti. Şeyh Şamil Mahallesi sakini olarak başta Büyükşehir olmak üzere tüm belediyelere ve özellikle Bağlar Belediyesi'ne teşekkür eden Vardar, başarılı çalışmalarının devamını dilediklerini söyledi.


Eskiyen Elektrik Direklerini de Belediye Kaldırsın İstiyorlar


Vardar, parke taşı çalışmasının çok olumlu bir çalışma olduğunu belirterek, "Biliyoruz bu belediyenin görevi değil ancak her işimize koştuğu için söylüyoruz keşke bu kaldırım taşları döşenmeden Şeyh Şamil'in bazı sokaklarındaki elektrik direklerini kaldırtsalardı. Biliyoruz bu belediyenin görevi değil ancak, eskiyen ve parke taşlarının arasında, o güzel taşların arasında hiç güzel durmuyorlar. Yetkililerden ricamız bu direklerin bir an önce kaldırılması, yerine modern direklerin dikilmesidir" dedi.


Bütün Sokaklar Yenilenecek


Yetkililer, çalışmaların Bağlar'daki ihtiyaç duyulan tüm sokaklarda yapılacağı belirtildi. Bazı mahallelerdeki çalışma alanlarına gelen vatandaşların kendi mahalle ve sokaklarında da parke taşı döşenmesi isteklerinde bulunduklarını belirten Yetkililer, vatandaşların böyle bir istekte bulunmasına gerek bulunmadığını, belediyenin Bağlar'daki bütün sokaklarda çalışma yapacağını ifade etti.

KAYNAK: ÖZGÜR HABER GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2015, 18:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER