Bakan Eker: Dışımızdaki Ateş Bize de Zarar Veriyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye'nin huzurlu bir ülke olduğunu belirterek, "Bu Türkiye acısından önemli. Ülkemize insanların kaçıyor olması canını kurtarıyor olması bu manada olumlu. Ama tabi ki dışımızdaki ateş bize de zarar veriyor, üzüyor bizi" dedi.

Bakan Eker: Dışımızdaki Ateş Bize de Zarar Veriyor
 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye'nin huzurlu bir ülke olduğunu belirterek, "Bu Türkiye acısından önemli. Ülkemize insanların kaçıyor olması canını kurtarıyor olması bu manada olumlu. Ama tabi ki dışımızdaki ateş bize de zarar veriyor, üzüyor bizi" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır'da bayramlaşma törenine katıldı. Gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda da bulunan Eker, yakın tarihte İslam coğrafyasında bayramları Müslümanlar'ın zulüm gördüğü bir ortamda idrak ettiklerini belirterek, IŞİD'i ve yaptıkları saldırılara da değindi. Eker, şöyle konuştu:

"Türkiye, bütün bu kan gölüne yakın ama huzurlu bir ülke. Hamd olsun insanlar bu coğrafyalardan kaçıp Türkiye'ye sığınıyor. Bu Türkiye acısından önemli, bizim ülkemize insanların kaçıyor olması canını kurtarıyor olması bu manada olumlu. Ama tabi ki dışımızdaki ateş ebetteki bize de zarar veriyor, üzüyor bizi, rahatsız ediyor. Bize gelen ateşten kaçan, ölümden kaçan akrabalarımızı, kardeşlerimizi, dindaşlarımızı aynı kültürü aynı medeniyeti binlerce yıl paylaştığımız bu coğrafyanın kadim insanı olan komşularımızı, dostlarımızı kucaklıyoruz. İnsani boyutuyla onların acılarını hafifletmeye, yaralarını sarmaya, çocukların, kadınların, yaşlıların bu şekilde muhacir olmuş gerçekten ölümden kaçarak hicret etmiş insanların yaralarını sarıyoruz, sarmaya çalışıyoruz. İnsani görevimizi yerine getiriyoruz. Öbür taraftan, uluslararası bir mesele haline almış olan terör örgütü ve IŞİD ile mücadelede bir şekilde sürüyor, devam ediyor. İşte en son üç gün önce Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Türkiye'nin olabilecek, gelebilecek, gelmeyecek her türlü gelişmeye karşı hazır olması anlamında bir yetki aldı hükümet. Temenimiz, bir an önce bu ateşin sönmesi, bu saldırıların durması, bu zulmün sona ermesi, bu katlin, katliamın ve özelikle de Müslümanlık adına, İslam adına, Müslüman olan insanların terör örgütü mensuplarını bu zulümlerinin sona erdirilmesidir."

Bakan Eker, 'çözüm süreci'nind e devam ettiğini, bunun Türkiye'de bir rahatlama ve huzur yarattığını da belirterek, "Vatandaşlarımız bunu sahiplendi ama politik çıkar sağlama bunu Suriye'deki olayları bunun vesile kılıp, vasıta kılıp çözüm sürecini ikide bir de zehirlemeye kalkışan bir anlayışında olduğunuda maalesef biliyoruz. Zaman zaman bireyselde olsa bir takım saldırılar, sabotaj girişimleri, provokasyonlar da olmuyor değil. Onlarda oluyor ama onlara rağmen çözüm sürecinin kalıcı bir başarıya dönüşmesi içinde hükümet gayret gösteriyor ve yapılan bakanlar kurulunda çözüm süreçi ile ilgili ne yapılacaklarının ayrıntılı bir plan bir eylem planı, yol haritası ortaya kondu" diye konuştu. - Diyarbakır 

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2014, 19:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER