Burç Baysal: "Sağlıklı Bir Diyarbakır Türkiye'ye De, Ortadoğu'ya da Güzel Güneşli Günler Getirir"

Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği (DİSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Burç Baysal, çözüm sürecinin sağlıklı olması için Diyarbakır’ın bir bütün olarak birlikte hareket etmesi gerektiğini belirterek, “Sağlıklı bir Diyarbakır Türkiye’ye de Ortadoğu’ya da güzel güneşli günler getirir” dedi.

Burç Baysal:
 

Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği (DİSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Burç Baysal, çözüm sürecinin sağlıklı olması için Diyarbakır'ın bir bütün olarak birlikte hareket etmesi gerektiğini belirterek, "Sağlıklı bir Diyarbakır Türkiye'ye de Ortadoğu'ya da güzel Güneşligünler getirir" dedi.

DİSİAD 2014 yılı birinci idari meclis toplantısı Diyarbakır'da bir otelde yapıldı. ToplantıyaDiyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan KışanakDiyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan SolmazDiyarbakır Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, HDPDiyarbakır Milletvekili Altan Tan, eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman BaydemirSivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri, kurum amirleri, DİSİAD yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda iş adamı katıldı. Toplantıda açılış konuşması yapan DİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Burç Baysal, çözüm sürecinin bölgeye yansıttığı olumlu hava ve bu havanın devamı için yapılması gerekenler konusunda birlik çağrısında bulundu. Baysal, "Bu gün toplanma amacımız is dünyası,kamu,finans ve şehrin bileşenleri ile beraberce sıcak ilişkiler ile 2015 yılında her sorumlunun özveri ile birbirimize destek olmamızı hatırlatma gecesidir. DİSİAD 2014 yılı itibari ile yaptıklarını anlatarak şehrimizin normalleşmesinin bir kanıtı olsun istedik. Süreç, içinde olduğumuz zamanda başka bir evreye girdiğini hepimiz görüyor, okuyor ve algılıyoruz ama bunun sağlıklı olması için bizim Diyarbakır'ın ayrım olmaksızın birlikte hareket etmeye ihtiyacı olduğunu hatırlatmak isterim. Sağlıklı bir Diyarbakır Türkiye'ye de, Ortadoğu'ya da güzelGüneşli günler getirir kanısındayım. Süreç ve yeni evre, bu konuda çalışan kesimler iyimseriz diyor ve trenin tam anlamı ile raya girdiğini ifade ederken, bu saatten sonra açıklık ve dürüstlük yönünde bir sıkıntı olmaz ise her şey yolunda olacaktır şeklindeki beyanatlar bizleri sevindiriyor. Samimiyet ve şeffaflıktan başka bir yol denememelerini bu işin içinde olan herkese söylemek isterim. Yani bunun sürdürebilirliğinin olması bizlerin bu gecede anlamlandırdığımız gibi tam bir beraberlikten geçiyor ve DİSİAD olarak ısrarcısı ve destekçisiyiz tüm görev alanlar kadar" diye konuştu.

"2015 SEÇİMLERİ DEMOKRASİ TARİHİMİZ AÇISINDAN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR"

2015 yılı içinde yapılacak seçimin büyük önem taşıdığını belirten Burç Baysal, bu sürecin de iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Baysal, "2015 yılı içinde yaşayacağımız seçim belki de demokrasi tarihimiz açısından başka bir anlam taşıyabilir düşüncesindeyiz. Temsiliyeti tam kapsayacak bir seçim dönemi yaşayabiliriz ve yaşamalıyız. Ama bunun yargı kararı eli ile değil de TBMM mutabakatı ile alacağı karar ile bunun alınması gerektiği gerçek bir demokrasi hamlesi olur, tam da bu yüzden halkın seçtiği temsilciler insiyatif almaya, siyasi partilerin uzlaşır bir yöntemle halklarının yüzlerini güldürmeye davet ediyoruz. Bu minhalde insanlığın refahı ve özgürlüklere olanak yaratan tüm çalışmaları saygı ile selamlar, çözümün ve barışın savunucusu olacağımızı tekrar etmek isterim" şeklinde konuştu.

Burç Baysal konuşmasında üyelerle ilişkiler ve iletişim, 2012 yılından itibaren yaptıkları çalışmalar, Diyarbakır'ın tanıtımı için yaptıkları projeler, OSB için yapılan çalışmalar, Şengal ve Kobani'de yaşananlar ve bu yaşananlardan sonra Türkiye'ye gelen mülteciler için yapılan destekler ile bölge genelinde yaptıkları yardımlar hakkında detaylı bilgiler aktardı. - DİYARBAKIR

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2014, 17:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER