BÜYÜKŞEHİR ALT YAPI ÇALIŞMALARI

Büyükşehir Belediyemiz, 2014 yılında Bismil’de kanalizasyon, içme suyu, yağmur suyu şebekesi döşedi, yol çalışması yürüttü, duraklar yaptı, toplu taşıma araçlarıyla ulaşımı sağladı, çiçek ve ağaç dikti....

BÜYÜKŞEHİR ALT YAPI ÇALIŞMALARI
 İlçe ve köylere, etkin, hızlı ve kaliteli hizmet götürebilmek için ilçe belediyeleriyle işbirliğiyle çalışma yürüten Belediyemiz, kent merkezi dışında 17 ilçe, 2020 köy ve mezranın sorunlarını tespit etmeye, çalışma programına alarak çözmeye yönelik çalışmalar yürütüyor.

İlçelere ve kırsala hizmet götürürken yerleşim yerlerinin gelecekteki nüfus ve yapı yoğunluklarını, gelişim ve yön büyüklüklerini, ulaşım sistemlerini gösteren imar planlarını hazırlamayı,  tarım arazilerinin yapılaşmaya açılmaması, köylere tip projelerin hazırlanması, mera vb. ortak kullanım alanlarının korunması, kültür, inanç ve tarihi yapıların tespit edilmesi, tüm köy ve mezra yollarının yapılması gibi çalışmaları önüne hedef olarak koyan Belediyemiz, kent merkezi dışındaki ilçelerde de çalışmalarını sürdürüyor.

Belediyemiz, bu hedefler doğrultusunda, Bismil’de 2014 yılı içinde Bakacak-Çolağan-Işıklar yolunun asfaltının 20 kilometresini, Ambar mahalle yolunun da 11.5 kilometresinin temel kaplamasını tamamladı, ilçede 12 kilometre bordür boyaması ve 30 adet kapalı durak yaptı. 2 adet otobüsün Bismil-Diyarbakır, 1 adet otobüsün Bismil-Tepe hattında, 1 adet otobüsün de Bismil-Salat hattında hizmet vermesini sağlayan Belediyemiz, böylece Bismil-Diyarbakır arasında belediyeye ait toplu taşıma araçlarıyla hizmet verilmesini sağlamış oldu. İlçeye 3 bin 194 adet mevsimlik çiçek diken, 150 adet ağacın da söküm ve dikimini gerçekleştiren Belediyemiz, ilçe genelinde ilaçlama çalışması yürüttü, sokak hayvanlarıyla mücadele kapsamında kısırlaştırma ve tedavi hizmetleri gerçekleştirdi.

Kanalizasyon ve yağmur suyu şebekesi döşendi

DİSKİ Genel Müdürlüğümüz ise ilçe merkezinde 300 metre kanalizasyon ve 300 metre yağmur suyu şebekesi yaparken, Tepe ve Ambar Mahallesi’nde ise vatandaşlarla ortak çalışarak kanalizasyon sisteminin 450 metresini yeniledi. Yine vatandaşlarla ortak çalışılarak; Kurudere Mahallesi’ne 120 metre kanalizasyon, 150 metre de içme suyu hattı döşendi. Hazro-Silvan-Bismil grup içme suyu çalışması da tamamlandı.

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2015, 18:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER