Büyükşehir, Çevresel Gürültü İçin Harekete Geçti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı çevresel gürültü ile ilgili şikayetler üzerine harekete geçti.

Büyükşehir, Çevresel Gürültü İçin Harekete Geçti
 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, çevresel gürültü ile ilgili aldığı şikayetler üzerine harekete geçerek gerekli uyarıları ve cezai işlemleri yapıyor. Gün içerisinde jeneratör, soğutma sistemi, iş makinaları ve canlı müzik gibi çevresel gürültüye konu olacak şikayetleri değerlendiren ekipler, gelen yazılı şikayetler üzerine harekete geçiyor.

Adres ve İletişim Bilgileri Gerekiyor

Çalışma yöntemleri hakkında bilgi veren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Denetim Şube Müdürü Mehmet Bıkkım, yurttaşların çevresel gürültü ile şikayetlerini değerlendirme çalışmalarına başladıklarını söyledi. Yurttaşların şikayetlerini kendilerine yazılı olarak bildirmeleri gerektiğine vurgu yapan Bıkkım, "Şikayet dilekçelerinde adres ve iletişim bilgileri ile şikayetçi oldukları gürültü konusuyla ilgili bilgiler yer alırsa çalışmalarımızı daha rahat bir şekilde sürdürebiliriz" dedi.

Uyarı Ya Da Cezai İşlem

Bıkkım, gün içerisinde yapılan şikayetlerde jeneratör, soğutma sistemi, iş makinaları ve canlı müziğin yaratmış olduğu çevresel gürültüyü esas aldıklarını söyledi. Bıkkım, çevresel gürültüyü gürültü ölçme cihazı ile ölçtüklerini ifade ederek, cihazın gürültü farklılıklarına bakabilmekle beraber titreşim ölçümlerini de yaptığını söyledi. Bıkkım, gürültüyü tespit ettikten sonra uyarı yaptıklarını ya da 2872 Sayılı Çevre Kanunu'na göre işlem yaptıklarını sözlerine ekledi. 

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2015, 16:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER