Fransız dergiye destek veren Cumhuriyet Gazetesi’ne bir suç duyurusu daha

Fransız dergiye destek veren Cumhuriyet Gazetesi’ne bir suç duyurusu daha

Fransız dergiye destek veren Cumhuriyet Gazetesi’ne bir suç duyurusu daha
 Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun peygamber efendimize yönelik hakaret içeren karikatürü yayınlayan Cumhuriyet Gazetesi’nin tutumu yargıya taşındı. Gazete ve iki yazarı hakkında suç duyurusunda bulunan Diyarbakırlı iş adamı Ender Budak,”Bunun adı düşünce özgürlüğü değil, inancımıza saygısızlıktır. Yargı gereğini yapmalıdır.” dedi.

Gazetenin yazarlarına tepki

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun peygamber efendimize yönelik hakaret içeren karikatürü yayınlayan Cumhuriyet Gazetesi’nin tutumuna bir tepki de Diyarbakır’dan geldi. Diyarbakırlı iş adamı Ender Budak,gazetenin kurumsal kimliği ve söz konusu karikatürleri köşelerine taşıyarak İslam dininin kutsal değerlerine hakaret ettiklerini öne sürdüğü gazetenin yazarları Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya hakkında suç duyurusunda bulundu.

‘Hakaret edenler ve katliamı yapanlar aynı odaklar’

Diyarbakır adliyesine gelerek cumhuriyet başsavcılığına dilekçesini teslim eden Budak,dini ve kutsal değerlere hakaret etmenin düşünce özgürlüğü olamayacağını söyledi. Hz. Muhammed’e yönelik hakaretlerde bulunan yapılar ile  Fransa’da derginin merkezine saldırarak çalışanlarını katleden yapıların aynı çeşmenin suyundan beslendiğini belirten Budak,”Hepsinin amacı barış ve hoşgörü dini olan yüce dinimize zarar vermektir. Bunların hepsi aynı yapılar tarafından yönetiliyor. Batıdaki emperyalist güçler ile İsrail’in siyonizmin uşağı olduklarını düşünüyorum.” dedi.

‘Gazetenin tutumu provokasyondur’

Müslüman bir ülkede yayın yapan bir gazetenin bu dergiye destek vermesinin provokatif bir davranış olduğunun altını çizen Budak,”Bunlar açık açık islama ve peygamberimize hakaret ediyor, buna da düşünce özgürlüğü diyor. Böyle saygısızlık olamaz. İslama ve onun değerlerine bu kadar saldırılar, düşmanlık yeter. Söz konusu gazeteyi ve yazarlarını kınıyorum. Hak ettikleri cezayı almaları için suç duyurusunda bulundum. Yargı gereğini yaparak bu ahlaksızlığın önüne geçmelidir.” İfadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2015, 16:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER