CHP Eski Diyarbakır İl Başkanı: İade-İ İtibarımızı Talep Ediyoruz

Chp eski Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Değer, 2011 yılında "Dersimli, Tuncelili yurttaşlarımızdan CHP İl Başkanı olarak özür diliyorum" dediği gerekçesiyle görevden alındığını belirterek, "CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da dün gece televizyon programında Dersim'de yaşanan olaylardan dolayı özür diledi.

CHP Eski Diyarbakır İl Başkanı: İade-İ İtibarımızı Talep Ediyoruz
 

CHP eski Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Değer, 2011 yılında "Dersimli, Tuncelili yurttaşlarımızdan CHP İl Başkanı olarak özür diliyorum" dediği gerekçesiyle görevden alındığını belirterek, "CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da dün gece televizyon programında Dersim'de yaşanan olaylardan dolayı özür diledi. Genel Başkanımızdan iade-i itibarımızı talep ediyoruz" dedi.

CHP eski Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Değer, 2011 yılının Kasım ayında düzenlediği basın toplantısında, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Dersim olaylarına ilişkin yaptığı açıklamayı değerlendirip, "Dersim'de yaşanan olaylardan dolayı Dersim veTunceli halkından özür diliyorum" dedimşiti. Değer, açıklamasında şunları söylemişti:

"Son dönemde tartışılan Dersim olayları üzerine bugün Sayın Başbakan'ın Dersim'de yaşanan olaylarda binlerce insanın öldürülmesi, katledilmesini, binlerce Dersimli'nin göç ettirilmesine dair Başbakan tarafından dört ayrı belgenin açıklamasını izledik. Dört ayrı belgenin okunması sırasında tüylerimiz diken diken oldu, gözlerimden yaşlar aktı. BizCHP olarak geçmişimizle hesaplaşmamız gerekirken, yüzleşmemiz gerekirken, özür dilememiz gerekirken, Cumhuriyet Halk Partisi'nin yapması gerekeni bir başka partinin yapması ve devlet adına özür dilemesini gördük. Dersim faciası karşısında Dersimli, Tuncelili, yurtaşlarımızdan CHP Diyarbakır İl Başkanı olarak, il örgütüm adına Dersim'de yaşanan olaylardan dolayı Dersim ve Tunceli halkından özür diliyorum."

Değer, bu açıklamasının ardından Genel Merkez tarafından görevinden alınmıştı.

Eski CHP İl Başkanı Muzaffer Değer, dün akşam CHP Genel Başkan Yardımcısı veİstanbul Milletkvekili Sezgin Tanrıkulu'nun bir televizyon kanalında katıldığı programda, "Ben de Dersim'de yaşanan olaylardan dolayı özür diliyorum, partim adına özür diliyorum. Bu programa katılmam ve konuşmam Genel Başkan'ın bilgisi dahilindedir" şeklinde açıklama yaptığını belirtti.

Tanrıkulu'nun özür açıklamasının ardından yazılı bir açıklama yapan Değer, kendisinin aynı açıkamayı yaptığı için görevden alındıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Bugün gelinen süreçte Dersim'de yaşanan olaylardan özür dilemeyi Genel Başkan'ın bilgisi, izni dahilinde ve genel başkan yardımcısının açıklaması önemli bir adımdır. SayınCHP Genel Başkanımızdan iade-i itibarımızı talep ediyoruz. Görevden alınma gerekçemizDersim'dir. CHP Diyarbakır il başkanlık görevimize bir an evvel iade-i itibarimizin sağlanarak CHP Diyarbakır İl Başkanı olarak görevlendirilmemizi Sayın CHP Genel Başkanımızın da bu görevlendirmeyi yapacağından kuşkumuz yoktur. Cumhuriyet Halk Partisi'nin teamülünde çifte standart uygulaması söz konusu değildir. CHP genel merkezinden, CHP Diyarbakır İl Başkanı olarak görevlendirmeyi beklediğimizi kamuoyu ile paylaşmaktayız." - Diyarbakır

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2014, 13:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER