DİKAD'TAN DTB'YE ZİYARET "Kadınlar hak ettikleri konuma gelmelidir"

DİKAD üyeleri ile görüşen DTB Başkanı Ebubekir Bal, "Kadınların ekonomik yaşamda da hak ettikleri konuma kavuşmaları gerekmektedir" dedi.

DİKAD'TAN DTB'YE ZİYARET
 Diyarbakır İş Kadınları Derneği (DİKAD) Başkanı Reyhan Aktar ile Yönetim Kurulu üyeleri Adalet Keskin,Müjgan Bozyel,Tuba Çelik Tüzün, Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Ebubekir Bal, ile Yönetim Kurulu Üyeleri Ramazan Özkılıç, Şükrü Boylu'yu makamında ziyaret ettiler. 

Diyarbakır İş Kadınları Derneğinin yapmış olduğu çalışmaları anlatan Aktar, Ticaret Borsasını kendileri için bir çatı kuruluş olarak gördüklerini ve bundan sonrada birlikte hareket edeceklerini söyledi. Kadın iş gücünün Diyarbakır ve bölgede arttırılması gerektiğini anlatan DTB Başkanı Bal, " Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimize bağlı Diyarbakır Kadın Girişimciler Kurulumuz, Diyarbakır İş Kadınları Derneğimiz ve ilimizde bulunan diğer kadın kuruluşlarımız birlikte hareket edip daha güçlü bir şekilde seslerini duyurmaları gerekmektedir. Çünkü kadınlarımızın ekonomik yaşamda hak ettikleri konuma kavuşmaları gerekmektedir'' dedi.

Diyarbakır İş Kadınları Derneği (DİKAD) Başkanı Reyhan Aktar ise "DİKAD'ın bundan sonra Diyarbakır ile sınırlı kalmayarak, öncelikle Ankara'da açacağımız büro ve daha sonra İstanbul'da açacağımız bürolarımızda Türkiye deki tüm Diyarbakırlı iş kadınlarımızı derneğimizin çatısı altında toplamayı hedefliyoruz" diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2015, 16:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER