DİYARBAKIR AMATÖR SPOR KULÜPLERİ FEDERASYONU (ASKF) BAŞKANI REMZİ DAYAN’DAN ÇANKIRISPOR-DİYARBAKIRSPOR A.Ş MAÇINDA YAŞANAN OLAYLARA TEPKİ.

Diyarbakır ASKF Başkanı Remzi Dayan,Çankırı’da yaşanan olaylara ‘Spor sahaları siyaset arenası’ değil diyerek tepki gösterdi. Dayan,başta TFF ve Spor Bakanlığı olmak üzere ilgili birimlerin yaşananlara müdahale ederek, bundan sonra yaşanabilecek daha vahim olayların önüne geçmesi gerektiğini söyledi.

DİYARBAKIR AMATÖR SPOR KULÜPLERİ FEDERASYONU (ASKF) BAŞKANI REMZİ DAYAN’DAN ÇANKIRISPOR-DİYARBAKIRSPOR A.Ş MAÇINDA YAŞANAN OLAYLARA TEPKİ.
 DAYAN :”‘SPOR SAHALARI SİYASET ARENASI DEĞİL’

Diyarbakır ASKF Başkanı Remzi Dayan,Çankırı’da yaşanan olaylara ‘Spor sahaları siyaset arenası’ değil diyerek tepki gösterdi. Dayan,başta TFF ve Spor Bakanlığı olmak üzere ilgili birimlerin yaşananlara müdahale ederek, bundan sonra yaşanabilecek daha vahim olayların önüne geçmesi gerektiğini söyledi

‘BU OLAYLARIN ÖNÜNE GEÇİLMELİ’

Dayan,”Yeni Diyarbakırspor’a geçmiş olsun dileklerimizi sunarak,onlarla dayanışma halinde olduğumuzu ifade ediyoruz. Bu saldırılar bu kulübümüze değil hepimize yapılmıştır. Spor ve  siyaset,hele hele spor ve ırkçılık tamamen zıt kutuplardır. Yapılanlar sporun ruhuna aykırı olduğu gibi ülke barışını da dinamitleme anlamına gelmektedir. Yapılan çirkin saldırıyı bir siyasi partiye yakın sözde  milliyetçi bir grubun üstlenmesi ise olayın vahamiyetini daha da artırmıştır. Maalesef bugüne kadar bölge takımları üzerinde geliştirilen bu olaylar cezasız bırakılmış ve bu durum ırkçı kesimleri daha da cesaretlendirmiştir. Futbol Federasyonu ve Spor Bakanlığı zaman kaybetmeden bu olayların önünü kesecek kararlar ve önlemler almalıdır. Biz de bu konuda gerekli girişimlerde bulunacağız.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2015, 14:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER