Diyarbakır Barosu: Cudi'ye Sahip Çıkalım

Diyarbakır Barosu, Cudi Dağı'nın eteklerinde 3 gün süren yangınla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Cudi'ye sahip çıkılması çağrısında bulunuldu.

Diyarbakır Barosu: Cudi'ye Sahip Çıkalım
 Diyarbakır Barosu, Şırnak'ın Silopi ilçesinde bulunan Cudi Dağı'nda çıkan yangına dair açıklama yaparak, Cudi'ye sahip çıkılması çağrısında bulunuldu.


Diyarbakır Barosu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kürt ve bölgedeki diğer halklar arasında kültürel ve manevi bir değeri olan Cudi'nin yanmasının kültürel mirasa ölümcül bir zarar verdiğine dikkat çekildi. Yangının baş göstermesi ile birlikte konunun takip edildiğini, bu çerçevede Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Şırnak Milletvekili Sayın Aycan İrmez veŞırnak Belediye Başkanı Serhat Kahraman ile ilçedeki birçok yerel kaynakla görüşüldüğünün belirtildiği açıklamada, yangın ile mücadelede kamu tarafından nitelikli bir ilgi ve teknik desteğin ortaya çıkmadığına vurgu yapıldı. Halkın ve belediyelerin imkânlarıyla yangın şimdilik kontrol atına alındığının belirtildiği açıklamada, mevsim koşulları, bölgedeki yüksek sıcaklık ve bitki örtüsü gibi koşullar göz önünde bulundurularak, yangının yeninden yayılma tehlikesinin bulunduğuna dikkat çekildi.

Açıklamada, "Şırnak Valisi Sayın Ali İhsan Su ile yapılan görüşmede; yangın kontrol altına alındıysa da yayılma tehlikesinin hala var olduğu, bu nedenle İl Orman Müdürlüğü'nün olanaklarıyla yetinilmeyerek Bakanlıktan yangınla mücadelede etkili araçlar tahsisi veCudi Dağı'na, tabii ve kültürel mirasa daha hassasiyet gösterilmesi ve etkili tedbirler alınması talebinde bulunulmuştur. Şırnak Valisi, gerekli görülmesi durumunda ek yardım istenileceğini ve ilave tedbirler alınacağını ifade etmiştir" denildi. Açıklamada, Cudi Dağı gibi toplumumda manevi yeri olan bir coğrafyaya ilişkin en yüksek düzeyde hassasiyet gösterilerek, durumun takip edileceği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2015, 16:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER